«ΤΕΡΜΙΤΕΣ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» Του Παύλου Κικριλή

«ΤΕΡΜΙΤΕΣ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Του Παύλου Κικριλή

 

Την μοναδική διαδρομή της ζωής του αποτυπώνει με την πένα του ο  Παύλος Κικριλής στο πρώτο του βιβλίο «ΤΕΡΜΙΤΕΣ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Lebee Publications.

Ο αναγνώστης μεταφέρεται στη δεκαετία του 80’, στην εποχή που ανήκει στους ιδρυτές του συγκροτήματος των Τερμιτών. Με ονομασία από τα αρχικά τους ο Παύλος(Paul), ο Λαυρέντης (Lary) και ο Δημήτρης Βασαλάκης (Jimmy) διαμορφώνουν την PLJ Band και με την προσθήκη των Αντώνη Μιτζέλου και Τόλη Σκαματζούρα, συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό τους, με ξένο στίχο. Ενώ βιώνουν την αποτυχία με αυτό το συγκρότημα, γεύονται στη συνέχεια την επιτυχία με το όνομα Τερμίτες και στίχο ελληνικό ενώ έχει προστεθεί ένα νέο μέλος στη μπάντα, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος.

 

Το «ΤΕΡΜΙΤΕΣ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» αναδεικνύει με απλό και κινηματογραφικό τρόπο τη συνάντηση των μελών του συγκροτήματος, τις περιπέτειες που είχε στο εξωτερικό, στην Ελλάδα και στον κόσμο της Μουσικής.

Ένα ταξίδι κυριολεκτικό, με το αυτοκίνητό τους να γίνεται το σπίτι τους, στο Παρίσι και από την άλλη ένα ταξίδι μεταφορικό που επιβεβαιώνει τη διαχρονικότητα του δικού τους ήχου, του αυθορμητισμού και του ονείρου τους. Σε μια έκδοση με περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, ξεδιπλώνεται κάθε σημείο αναφοράς τους, που μας κάνει ακόμη και τώρα να μιλάμε για τη ζωή που χάθηκε στη σκόνη.

Επιμέλεια έκδοσης: Τάκης Μουζάκης – Γιάννης Μαύρος

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Lebee Publications και θα το βρείτε και στο eshop https://lebeepublications.gr/shop/termites-taksidi/

www.lebeepublications.gr

 

Ο συγγραφέας

Ο Παύλος Κικριλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και έζησε στην ιστορική Πλάκα. Τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο και παράλληλα σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών.

Το 1972, στα εφηβικά τους χρόνια, δημιούργησαν μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το πρώτο τους γκρουπ με ονομασία P.L. Band, που αργότερα με την προσθήκη των υπολοίπων γνωστών μουσικών μετονομάστηκε σε P.L.J. Band  και αργότερα σε «Τερμίτες».

Υπήρξε συνθέτης  σε πολλά τραγούδια του συγκροτήματος και μετά τη διάλυση αυτού έγραψε τραγούδια  για αρκετούς τραγουδιστές. Μερικά από αυτά είναι το «Νιώθω Πολλά» που ερμήνευσε ο Μανώλης Λιδάκης, «Κοιτά τι έγινε» που ερμήνευσε η Δούκισσα και το “Φαντάζομαι” με το Νίκο Νομικό.

Ήταν η εποχή που αποφάσισε  ότι μουσικά είχε ήδη εκπληρώσει το νεανικό του όνειρο μέσω των Τερμιτών κι έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με διάφορα επαγγέλματα. Από το 2000 ζει στη Βουλγαρία και ασχολείται με τον χώρο της εστίασης, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε ένα CD με τραγούδια σε jazz ύφος, που το κρατικό κανάλι της χώρας το θεωρεί ένα πολύ ενδιαφέρον project.

Στη Φιλιππούπολη το 2010 μέχρι το 2014 φτιάχνει δυο συγκροτήματα με Έλληνες φοιτητές: Τα «μουσικά μητρώα» και τους «Μετέωρους» και εμφανίζονται σε διαφορά κλαμπ. Την ίδια περίοδο ξεκινάει να γράφει τη διαδρομή της ζωής του, αυτήν που αφορά την σχέση του με την μουσική και την πορεία του συγκροτήματος Τερμίτες…

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Body Music for all: a family show

   INTERNATIONAL BODY MUSIC FESTIVAL 2024 Music You Can See, Dance You Can Hear 4-10 November, Athens, Greece   Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Σώματος 2024

«Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή

Θέατρο για παιδιά | Ο θίασος MATICAPI παρουσιάζει «Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλο| Πρεμιέρα: 10/11 «Όποιος θέλει να αλλάξει