ΣΤΟ ΤΣΑΚ ! Της Δήμητρας Παπαδοπούλου

ΣΤΟ ΤΣΑΚ !

Της Δήμητρας Παπαδοπούλου

 

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Η κωμική θεατρική παράσταση ΣΤΟ ΤΣΑΚ ! της Δήμητρας Παπαδοπούλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στην Αθήνα στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης από τις 16 Ιανουαρίου για λίγες παραστάσεις. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Αποστολάκης, η Βάσω Γουλιελμάκη, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Τόνυ Δημητρίου, η Δανάη Λουκάκη, η Ηλιάνα Γαϊτάνη, η Ροζαμάλια Κυρίου, η Κορίνα Θεοδωρίδου και ο Λάζαρος Βασιλείου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Λύρας.

 

Ένα από τα πιο σύνθετα είδη κωμωδίας, η φάρσα, προσαρμόστηκε από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις κι επικαιροποιήθηκε πάνω στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Το Στο Τσακ! είναι η  κωμωδία-αντίδοτο στο σήμερα, η φάρσα που όλοι έχουμε ανάγκη.

Λίγα λόγια την παράσταση

Εκδοτικός οίκος Σεβαστού – Κούκου. Ο Απόστολος Σεβαστός ετοιμάζεται για ένα δείπνο στις οκτώ με τη σύζυγο του Βασιλική Σεβαστού και κάποιους εκδότες. Ο Τόνυ Κούκος πείθει τον συνέταιρο και φίλο του Απόστολο να του δανείσει το σπίτι του, όσο θα λείπει, για να βρεθεί με την παράνομη σχέση του. Λίγο πριν η Βασιλική έχει αναγκαστεί να παραχωρήσει το σπίτι στη φίλη της και σύζυγο του Τόνυ, Μαίρη Κούκου για την πρώτη δια ζώσης γνωριμία με νεαρό μέσα από γνωστή εφαρμογή γνωριμιών. Ο διακοσμητής του σπιτιού Τζέρυ, λίγο πριν ολοκληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού και η οικονόμος Γκρέτα έρχονται να συμβάλουν και εκείνοι με το δικό τους ύποπτο τρόπο στη διατάραξη της ισορροπίας του. Όλα καταρρέουν όταν λίγο πριν τις οκτώ – στο τσακ – εμφανίζεται απρόσκλητη η Μαργαρίτα Τσαμασφίρα Φουξ, η συντηρητική και επιτυχημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Χωράει κάποιος στο ντουλάπι ενός μπάνιου; Ταιριάζει το ροδακινί με το ακαζού; Πετυχαίνουν τα ραντεβού από το tinder; Πόσες χιλιάδες ευρώ απέδωσε το «Πι πι το παπί μου;» Τι συμβαίνει με την Alpha Bank; Ατέλειωτα ερωτήματα και ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις – στο τσακ – λίγο πριν την καταστροφή.

Ταυτότητα παράστασης

Ελεύθερη προσαρμογή και καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Πανόπουλου

Βοηθοί Σκηνογράφου: Μαρουσώ Παγώνη, Σμαράγδα Παυλάκη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Δέσποινα Κολιού

Φωτογραφίες Παράστασης: Νίκος Ζήκος

Trailer: Άλεξ Κωνσταντινίδης

Γραφιστική Επιμέλεια: Θοδωρής Λαλάγκας

 

Διανομή (με σειρά εμφάνισης) :

Τζέρυ: Κρατερός Κατσούλης

Βασιλική Σεβαστού: Βάσω Γουλιελμάκη

Γκρέτα: Ροζαμάλια Κυρίου

Μαίρη Κούκου: Δανάη Λουκάκη

Απόστολος Σεβαστός: Κώστας Αποστολάκης

Τόνυ Κούκος: Τόνυ Δημητρίου

Μαργαρίτα Τσαμασφίρα Φουξ: Ηλιάνα Γαϊτάνη

Ζέτα: Κορίνα Θεοδωρίδου

Μάνος: Λάζαρος Βασιλείου

 

«ΣΤΟ ΤΣΑΚ!» της Δήμητρας Παπαδοπούλου

Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Ούτε μπρος ούτε πίσω»

«Ούτε μπρος ούτε πίσω»   Η νέα σατιρική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για την παράνοια της καθημερινότητας  Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μετά

BLUE TRAIN Θέατρο ΑΛΜΑ

BLUE TRAIN Του Γεράσιμου Ευαγγελάτου Θέατρο ΑΛΜΑ από 6/10, κάθε Δευτέρα και Τρίτη Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν Με τους Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Γιάννη Τσουμαράκη, Μαριλού Κατσαφάδου και Λάμπρο Κωνσταντέα Στο ρόλο της

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ | ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ Βασισμένο στο έργο του Νικολάι Γκογκόλ “Παντρολογήματα” Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 6 Οκτωβρίου Κάθε Δευτέρα στις 21:30   ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.ticketservices.gr/event/mikros-kerameikos-zevgaromata-2-xronos/