Μετά από καιρό απουσίας σε συναυλιακή σκηνή, Τα Ριζά έρχονται στο Baumstrasse – Δρόμος με δέντρα, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, με δύο αιώνων μελωδίες, με τους σκοπούς και τις μικρές μεγάλες ιστορίες τους: από τα νησιά της Ελλάδας μέχρι τα παράλια της Μικρασίας, από τα βοσκοτόπια μέχρι τα αστικά σαλόνια, μια ανάγνωση της παραδοσιακής μουσικής στη θεμελιώδη συνθήκη της: η φωνή αφηγείται, οι μουσικοί συνοδεύουν.
Ο ιδιαίτερος ήχος τους με λιτή ενορχήστρωση και ακουστικό χαρακτήρα, διαμορφώνεται από τη φωνή του Θεμιστοκλή Καρποδίνη, το πιάνο του Κωστή Ζουλιάτη aka Costinho, και το κοντραμπάσο του Πέτρου Λαμπρίδη, αντανακλώντας ένα εύρος ηχητικών αναφορών που φτάνει στους δίσκους της ECM Records, τη μεσογειακή jazz και τις αρχές της ηλεκτρονικής μουσικής.
Αυτή τη φορά – και για πρώτη φορά – το τρίο επεκτείνεται σε ένα πιο πλήρες σχήμα, με τη σύμπραξη του Νίκου Παπαβρανούση στα τύμπανα, δοκιμάζοντας επίσης και ηλεκτρικές εντάσεις.
Στη συναυλία θα παρουσιάσουν υλικό από την ομότιτλη δισκογραφική κυκλοφορία τους («Τα Ριζά», Νοέμβριος 2019), μαζί με επιλογές από τη δημοτική και λαϊκή παράδοση, σε οικείες αλλά και εντελώς αναθεωρημένες εκδοχές.
Τα Ριζά
Θεμιστοκλής Καρποδίνης, φωνή
Κωστής Ζουλιάτης (Costinho), πιάνο, πλήκτρα
Πέτρος Λαμπρίδης, κοντραμπάσο, pedals
Νίκος Παπαβρανούσης, τύμπανα
Βασιλική Μπόγδανου, επιμέλεια παραγωγής
|
|
|