Αναστασία Φραγκιά – Γιάννης Νιώρας “Οι Θρησκείες των Άλλων”

Διατομική Έκθεση Φωτογραφίας

Αναστασία Φραγκιά – Γιάννης Νιώρας

“Οι Θρησκείες των Άλλων”

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 20:00

Blank Wall Gallery

 

Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη

www.blankwallgallery.com

Επιμέλεια έκθεσης: Αναστασία Φραγκιά – Γιάννης Νιώρας

Διάρκεια έκθεσης: Από 4 Οκτωβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2024

 

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει έργα της Αναστασίας Φραγκιά και του Γιάννη Νιώρα, στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας και της εξωστρέφειας του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Αναστασία Φραγκιά και ο Γιάννης Νιώρας πραγματοποιούν την πρώτη τους προσωπική έκθεση με θέμα «Οι θρησκείες των άλλων». Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις ενότητες στα πλαίσια του ντοκουμέντου και του φωτογραφικού δοκιμίου, ως αποτέλεσμα παραγωγής φωτογραφικού έργου δύο ετών. Παρουσιάζονται σκηνές από τη λατρευτική ζωή στους τόπους συγκέντρωσης και προσευχής των Ορθόδοξων Αιθιόπων, των Ινδών Σιχ και των Μουσουλμάνων Σουνιτών και Σιιτών. Ο θεατής μπορεί να περιηγηθεί στις εορτές των πιστών των τριών θρησκειών, όπως: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Κυριακή των Βαΐων, Πάσχα, Επιφάνεια, Εύρεση του Τίμιου Σταυρού των Αιθιόπων, Vaisakhi, Diwali και Hola Mohalla των Ινδών Σιχ και προσευχή κατά το μήνα Ραμαντάν, Eid al Fitr και έθιμο της ημέρας της Ashura των Μουσουλμάνων.

Η Αναστασία Φραγκιά είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Η ενασχόλησή της με την φωτογραφία ξεκίνησε το 2010. Από το 2016 μαθητεύει στο Τμήμα Φωτογραφίας του δήμου Πετρούπολης με αντικείμενα την αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία. Το 2018 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2020 έχει αναλάβει ως υπεύθυνη καθηγήτρια το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, του οποίου οι μαθητές κατά το σχολικό έτος 2023-24 διακρίθηκαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Και εγένετο φως» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο Γιάννης Νιώρας είναι απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και τελειόφοιτος των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η ενασχόλησή του με την φωτογραφία ξεκίνησε το 2007. Το 2018 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2013 εργάζεται ως φωτογράφος στην εταιρεία myphotos και έχει λάβει 3 τιμητικά βραβεία συνεργασίας. Έχει λάβει τρεις σημαντικές διακρίσεις. Το 1ο Βραβείο Κοινού με τίτλο «Ζήσε το Παιχνίδι» στον Φωτογραφικό Μαραθώνιο Athens Photo Marathon 2017,  το 3ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής με τίτλο “Quarantine Prayer” στα «Ημερολόγια Καραντίνας» του Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2020 του IANOS Αλυσίδας Πολιτισμού και το Χάλκινο Μετάλλιο της FIAP και της ActionAid Hellas “Breast Cancer” στην κατηγορία “Active Citizen” από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ε.Φ.Ε. το 2021.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πληροφορίες:

blankwallgallery.com

[email protected]

Παρασκευή: 20:00

Δευτέρα – Τρίτη

Τετάρτη: 17:30 – 21:30

Σάββατο: 12:30 – 14:30

Πέμπτη & Κυριακή: κλειστά

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα