Στρώvουμε το τραπέζι του Τρύγου | ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Εμείς, στον χώρο τέχνης Tales in Tiles_Experience Store, μαζί με έξι κεραμίστες

ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ  ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 12:00 – 20:00 |Τάιχμαν 2, 11741, Κουκάκι

Διάρκεια έκθεσης μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

 

To Tales in Tiles experience store μαζί με 6 κεραμίστες,  Στρώvουμε το τραπέζι του Τρύγου, και σας προσκαλούμε να το απολαύσουμε παρέα!

Συγκεκριμένα, καλέσαμε 6 Κεραμίστες, από την Τουρκία, την Καβάλα, τη Λαμία και τη γειτονιά μας, τον Νέο Κόσμο και την Νέα Σμύρνη, να δημιουργήσουν, βάζοντας ο καθένας το δικό του ξεχωριστό ύφος και υπογραφή, σε έργα με μIα κοινή θεματική.

 

Η ιδέα ήταν να συναντηθούμε με απλότητα γύρω από ένα τραπέζι: με κρασί, τυρί, ‘χώμα και νερό’.

Η Dilek Oz, o Κώστας Καρακίτσος, ο Στράτος Καρακίτσος, ο Νίκος Κατσούλας (κεραμοποιείο Lavatoy), η Κάλλια Πανοπούλου και η Χριστιάννα Θεοδωράτου φέρνουν τα κεραμικά τους και εμείς στρώνουμε το τραπέζι. Εσείς έρχεστε για να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να συνδεθούμε, με την πιο όμορφη αφορμή, αυτήν της Τέχνης.

Στην έκθεση αυτή, η έμφαση δίνεται στην Τέχνη της Κεραμικής και στο πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη σημαντικών αξιών, όπως το ‘Μαζί Απλά’.

Το Μαζί προκύπτει από το ότι τα συγκεκριμένα κεραμικά είναι έργα Τέχνης, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι και χρηστικά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες τέχνες που είναι για την Τέρψη της Ψυχής, η κεραμική μπορεί να συμπεριληφθεί και στην καθημερινότητά μας.

Το Απλά προκύπτει από την πρώτη ύλη του πηλού, το χώμα και το νερό, αλλά και την φωτιά που χρειάζεται για να ψηθεί το κεραμικό αντικείμενο.

Τα Έργα της έκθεσης, βέβαια, μόνο απλά δεν είναι, καθώς εμπεριέχουν την εμπειρία, την ιδιαίτερη τεχνική, την αισθητική και φυσικά την ψυχή, του κάθε ενός από τους Καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσουμε ξεχωριστά.

Σας περιμένουμε να τα απολαύσετε.

Υ.Γ. Την ημέρα των εγκαινίων θα σερβιριστούν κρασιά με την ευγενική χορηγία της Cava Vinifera και των οινοποιείων Μάρκου, Παπαστρατής, Χαρλαύτης και Παπαντώνης, αλλά και τυριά με την ευγενική χορηγία του καταστήματος ‘Παραδοσιακό Μπακάλικο’, στην Ηλιούπολη.

Address: Taichman 2, Athens P.C 11741
Phone : (+30 ) 211 735 1732
Mail : [email protected]
www.talesintiles.com
IG:  @talesintiles_experiencestore

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

LUX Athens νέος χώρος στο Μεταξουργείο

LUX Athens: Ένας πολυχώρος για εναλλακτικές εμπειρίες ψυχαγωγίας και υψηλής γαστρονομίας Αυτό που εκτιμάμε περισσότερο στη γαστρονομική –και όχι μόνο– σκηνή της Αθήνας είναι εκείνες

Χάρης Κακαρούχας «Ένα εύθραυστο θαύμα»

  Χάρης Κακαρούχας «Ένα εύθραυστο θαύμα»   Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, 19:00-22:00 Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων Συνδυάζοντας δύο κλασικά είδη, την προσωπογραφία και