Ψυχές σε εξέλιξη

TITΛΟΣ: Ψυχές σε εξέλιξη

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προσωπική ανάπτυξη / Ψυχολογία

Key Books

Στο βιβλίο Ψυχές σε Εξέλιξη ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ εξετάζει κάποιους ρόλους που παίζουμε και πώς μπορούμε να παγιδευτούμε σ’ αυτούς διαστρεβλώνοντας την αντίληψή μας. Πώς μπορούμε να χάσουμε την εσωτερική ειρήνη, ευτυχία και αγάπη μας λόγω των προσκολλήσεών μας.

Οι ρόλοι που παίζουμε σαν ψυχές σε εξέλιξη είναι:

 

  • του άνδρα ή της γυναίκας
  • του ερωτικού συντρόφου
  • του γονιού
  • του παιδιού
  • του τελειομανούς
  • του καταπιεσμένου
  • του δυνατού, χωρίς ανάγκες
  • του εξαρτημένου σε άλλους
  • του θύματος
  • του ανακριτή
  • του τρομοκράτη
  • του επαναστάτη
  • του φοβισμένου
  • του σωτήρα, υπεύθυνου για άλλους
  • του καλού, πνευματικού, ανώτερου
  • του Εγώ που συγκρίνει ή συγκρούεται
  • του μέλους θρησκειών, εθνών, φυλών, πολιτικών κομμάτων
  • του πολιτικού, θρησκευτικού, κοινωνικού, οικονομικού ηγέτη.

 

Συνολικά αναλύονται περίπου 40 ρόλοι και το πώς μπορούμε ν’ απελευθερωθούμε από την αρνητική τους επίδραση στη ζωή μας.

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Για να βρούμε ηρεμία, ευτυχία και αγάπη χρειάζεται να κατανοήσουμε τα ακόλουθα: Ποιοι ή τι είμαστε; Πώς δημιουργείται η πραγματικότητά μας; Πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους, το θείο και τη ζωή; Ποιος είναι ο σκοπός της προσωρινής παρουσίας μας στον γήινο κόσμο;»

————————————————————————————————————————————

«Είναι επιτακτικό να συνειδητοποιήσουμε ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μία θεϊκή συνειδητότητα σ’ αυτό το σύμπαν και ότι εκφράζεται μέσα από όλα τα όντα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας. Η ίδια θεϊκή συνειδητότητα που βρίσκεται

στο κέντρο της ύπαρξής μας είναι στο κέντρο όλων των άλλων όντων, ανεξάρτητα από θρησκεία, φύλο, φυλή ή εθνικότητα. Έτσι, στην πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος που βλέπουμε είναι το ίδιο το θείο που εκφράζεται μέσα από τη μοναδική μορφή και προσωπικότητα αυτού του όντος».

————————————————————————————————————————————

«Το να νιώθουμε ενοχή σημαίνει ότι εστιάζουμε στα λάθη μας αντί στο ποιοι πραγματικά είμαστε και στο τι μπορούμε να γίνουμε. Η ενοχή είναι χρήσιμη μόνο σαν πρόσκαιρο συναίσθημα για τη μύησή μας στη διαδικασία της αυτεπίγνωσης. Για να γίνει αυτό, παρατηρούμε πότε έχουμε συμπεριφερθεί με τρόπους που δεν εγκρίνουμε. Μετά αναλύουμε γιατί έχουμε φερθεί μ’ αυτούς τους τρόπους. Ανακαλύπτουμε τους φόβους, τις προσκολλήσεις και τις λανθασμένες πεποιθήσεις που μας αναγκάζουν να φερθούμε στους άλλους όπως δεν θα θέλαμε να φερθούν εκείνοι σε μας».

 

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

«Έχω τη χαρά και την τιμή να γνωρίζω τον Μπομπ Νατζέμυ. Έναν άνθρωπο που τόλμησε πριν από πολλές δεκαετίες να ανοίξει τον δρόμο της αυτογνωσίας με τιμιότητα, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον άνθρωπο. Από τότε προσφέρει γνώση και βοηθάει για να γίνουμε όλοι όσο το δυνατόν καλύτεροι, γεμίζοντας με αγάπη τις ζωές μας. Σ’ ευχαριστώ, Μπομπ, γι’ αυτό που είσαι».

Αντώνης Καλογήρου

 

«Ο Ηλίας είναι Δάσκαλος. Άνθρωπος αγάπης. Αφυπνισμένος, φωτισμένος, σοφός. Τα βιβλία του σε βοηθούν να χαρείς βαθιά, αφού πρώτα γνωρίσεις τον εαυτό σου και αποδεχτείς την αλήθεια σου. Τα λόγια του γεμάτα σοφία και θεία γνώση. Αγαπημένο του απόφθεγμα: “Δεν είμαστε ο νους, τα συναισθήματα, οι φόβοι μας. Είμαστε κάτι μεγαλειώδες, κάτι πέρα απ’ όλα αυτά!”».

Ανδρέας Κονάνος

 

«Όταν γνώρισα τον Μπομπ, πολλές δεκαετίες πριν, η αυτογνωσία ήταν για μένα ένα πεδίο άγνωστο και καθόλου επιθυμητό, καθώς βάφτιζα επιφύλαξη τις κρυφές μου πανοπλίες. Ήταν ο δικός του τρόπος, ο γεμάτος αγάπη, αποδοχή, ταπεινότητα, προσφορά και έμπνευση, που με έκανε να εμπιστευθώ τον ίδιο και την αυτογνωσία. Ο τρόπος αυτός χαρακτηρίζει κάθε γραφή του, διδασκαλία, δράση και στάση του. Αγαπημένε μου Μπομπ, ήσουν ο καλύτερος πρώτος δάσκαλος που θα μπορούσα να έχω».

Έφη Κονταξή

 

«Ο Ηλίας είναι κεφάλαιο για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Είναι πηγή γνώσης, αλλά κυρίως αγάπης. Κάθε του ομιλία και κάθε του βιβλίο είναι σημείο αναφοράς. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να καταγράφει και να μεταδίδει τη γνώση. Μη χάσετε κανένα βιβλίο του και μη χάσετε καμία ομιλία του».

Στέφανος Ξενάκης

 

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου «Αρμονική Ζωή». Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 3.000 ομιλίες και σεμινάρια.

Έχει δημιουργήσει το γνωστό 7ετές «Σεμινάριο Αυτογνωσίας» και περισσότερα από 80 άλλα σεμινάρια, μικρότερης διάρκειας, στα οποία συνδυάζει αρχαίες πνευματικές αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και τεχνικές.

 

Αφοσιώθηκε στην υπηρεσία της κοινωνίας μέσα από τη διδασκαλία και την οργάνωση σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και πνευματικής εξέλιξης. Επίσης, προς όφελος όσων έχουν ανάγκη, διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως ομάδες αιμοδοσίας, ομάδες συμπαράστασης απόρων, αστέγων, τυφλών κ.ά.

 

Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: Αυτογνωσία, Θεραπεύοντας το Εσωτερικό Παιδί, Η Αγάπη είναι Επιλογή, Η Ελευθερία να είσαι ο Εαυτός σου.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αλέξανδρος Τσουβέλας- “ΑΛΗΘΕΙΕΣ”

Αλέξανδρος Τσουβέλας “ΑΛΗΘΕΙΕΣ” Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ Τετάρτη 6 Νοεμβρίου Η νέα παράσταση του Αλεξάνδρου Τσουβελα είναι εδώ και θα λέει  Αλήθειες! Αλήθειες της καθημερινότητας Αλήθειες της διπλανής