BLACKBOX JAZZ MUSIC FESTIVAL Vocal Edition

BLACKBOX JAZZ MUSIC FESTIVAL

Vocal Edition

18, 19, 20, 31 Oκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Καρύτση

 

Μπήκε Φθινόπωρο και το BlackBox Jazz Music Festival, η μουσική γιορτή της jazz που έτυχε συγκινητικής υποδοχής τον Φλεβάρη του 2024, είναι προ των πυλών με το νέο του εγχείρημα δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη φωνή.

Συνεχίζοντας να εξερευνά και να ανακατεύει επί σκηνής διαφορετικά ιδιώματα κι εκφάνσεις της jazz μουσικής, το BlackBox Jazz Music Festival: Vocal Edition ρίχνει τους προβολείς του στα φωνητικά, στην ανθρώπινη φωνή και τη σημασία της, τόσο ως φορέας της μελωδίας και του νοήματος, (άρα ως ελκυστής συναισθημάτων!) όσο και ως μουσικό όργανο με άπειρες δυνατότητες κι επιτεύγματα στον χώρο της jazz.

 

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης

 

18 Οκτωβρίου 2024, 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Μέσα από έναν ζωντανό αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τη Σαρδηνία, την Κορσική, τον Λίβανο, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Βόρειο Αφρική σε διαφορετικές γλώσσες και ιδιώματα.

Η ερμηνεύτρια, free jazz vocalist και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες όπως, μεταξύ άλλων, οι Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Ελένη Καραΐνδρου. Από το 1993 συνεργάζεται με το συγκρότημα “Primavera en Salonico”, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 8 δίσκους και έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Η προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνει γύρω στα 30 άλμπουμ με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και πρωτότυπα τραγούδια.

Ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της διεθνούς και της εγχώριας τζαζ σκηνής και έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες. Είναι ιδρυτής του Spiral Trio, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Spiral Trio” (2017) και “Broken Blue” (2022) και έχει υπάρξει μέλος του Chronos Project. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ “Undelivered” (2011), “First Takes” (2016) κ.ά.

 

Συντελεστές:

Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο

 

Drums & Voice Jazztronica Duet

Από τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών,

στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

18 Οκτωβρίου 2024, 22:00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Η Αγγελική Toυμπανάκη και ο Ηλίας Δουμάνης παρουσιάζουν το sui generis project τους, το ηλεκτρονικό jazz ντουέτο Τυμπάνων – Φωνής, Drums & Voice Jazztronica Duet (@2014). Οι δύο μουσικοί αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, μεταβαίνοντας από τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής.

Αγγελική Τουμπανάκη, βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist, Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας – εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό.

Ηλίας Δουμάνης, drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed-media practitioner, sound designer – διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, το συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία.

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων – φωνής «Drums & Voice Jazztronica Duet». Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τα όρια του ήχου των οργάνων τους και να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων & προγραμμάτων και της live looping τεχνικής.

Παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο τους και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής. Οι δύο δημιουργοί μέσα από την στιχουργική θεματολογία των πρωτότυπων συνθέσεων και τη συνειδητοποιημένη συναρμολόγηση του drum voice Jazztronica ηχοσύμπαντος, παραθέτουν τη θέση τους για τις κοινωνικές, πολιτικές και ηθικές συνθήκες της εποχής.

 

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops | Στίχοι, Σύνθεση

Ηλίας Δουμάνης: Drums, Fx, Loops | Σύνθεση, Custom Design Programming

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

  • Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης
  • Αγγελική Τουμπανάκη & Ηλίας Δουμάνης: Drums & Voice Jazztronica Duet

 

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024

  • Μαντώ & Yiorgos Fakanas Group (YFG): MovieSongs – Τα μεγάλα τραγούδια του σινεμά
  • Στάθης Άννινος Quartet feat. Κατερίνα Πολέμη: Sounds of the World

 

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024

  • Έλλη Πασπαλά: Elly Loves Jazz
  • Γιώργος Τσώλης Trio feat. Σπύρος Κλείσσας

Guest star: Jorge Vistel

 

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2024

  • Νάσια Γκόφα and the Jazz Tales
  • Milli Janatkova & Štěpán Škoch: In Rhythm

 

Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024

  • Δημήτρης Τσάκας Trio feat. Αναστασία Κωνσταντινίδου
  • Ειρήνη Κωνσταντινίδη Quintet

 

Όλες τις παραστάσεις προλογίζει ο κ. Πανταζής Τσάρας, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

Μεταξύ των σχημάτων υπάρχει μισάωρο διάλειμμα

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Χωρίς Αναστολή» της Μαρίας Μαυρικάκη

«Χωρίς Αναστολή» της Μαρίας Μαυρικάκη Πρεμιέρα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  Η θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου θα ανεβάσει  από τα μέσα Οκτωβρίου την κωμωδία  «Χωρίς Αναστολή»

ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «Ομάδα»

ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ Ένα σύγχρονο παραμύθι για την τοξική αρρενωπότητα   ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «Ομάδα» ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Red Jasper Cabaret theatre Youtube trailer: https://www.youtube.com/watch?v=66Gxj20ZYic   Η