Paradise ή μια ιστοριούλα χωρίς καμία τραγικότητα

Paradise

ή μια ιστοριούλα χωρίς καμία τραγικότητα

Από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

Θέατρο NOŪS

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της και τη θερμή υποδοχή του κοινού στο φεστιβάλ Οff – Off  Athens 2024, η παράσταση «Paradise ή μια ιστοριούλα χωρίς καμία τραγικότητα» επιστρέφει στο Θέατρο NOŪS.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Δεν είναι στην κυριολεξία το παρελθόν που μας εξουσιάζει – είναι οι εικόνες του παρελθόντος, τόσο πολύπλοκα δομημένες όπως οι μύθοι,  εντυπωμένες στην ευαισθησία μας όπως οι γενετικές πληροφορίες.

Πόσες ιστορίες μάς αφηγήθηκαν για την αγάπη; Μήπως η ιστορία είναι μία; Κι η ρίζα της ξεκίνησε από ένα μήλο; Κόκκινο, όπως το αίμα. Αίμα που χύνεται στο όνομά της ή και στο άκουσμά της. Στις αφηγήσεις των γιαγιάδων, στα τραγούδια και τα ποιήματα.

Περπατάμε ανάποδα στον χρόνο, πέφτουμε πάνω  σε ιστορίες γυναικών, ιστορίες αίματος και τραυμάτων. Περπατάμε ανάποδα στον χρόνο, πέφτουμε πάνω στην παράδοση, στο αίμα που εκείνη κουβαλάει. Αίμα γυναικών.

Ρούχο ματωμένο που ’χει κολλήσει πάνω στο γυναικείο κορμί, που το σέρνει όπως την ουρά του νυφικού, που το κουβαλάει από πριν, σαν το προπατορικό αμάρτημα. Το δαγκωμένο μήλο.

Περπατάμε ανάποδα στον χρόνο και θυμόμαστε το παιδικό τραγούδι : « Ένα- δύο- τρία πήγα στην κυρία, μου ‘δωσε ένα μήλο, μήλο δαγκωμένο, το ‘δωσα στην κόρη κι έκανε… Αγόρι».

Μέσα από λαϊκά τραγούδια, μύθους, ιστορίες παλιές αλλά και σύγχρονες, μνήμες των παιδικών μας χρόνων και αφηγήσεις γυναικών, χαρτογραφούμε την ενεργό μυθολογία μας γύρω από το αίμα που πνίγει  εδώ και αιώνες τις γυναίκες και τις θηλυκότητες.

 

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: Deluders (Δήμητρα Ταρούση, Χαρίλαος Φραγκούλης, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου)

Σύλληψη – σκηνοθεσία – δραματουργία: Deluders

Σκηνογραφία – ενδυματολογία: Ανδρέας Κάτσενος

Κίνηση: Μάρω Πέτλη

Σχεδιασμός αφίσας: Άννα Στριμενοπούλου

Φωτογραφίες – Video: Έλλη Ιατρού

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Ταρούση, Χαρίλαος Φραγκούλης, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: ΜΠΛΕ

 

Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα Παντελή Μπουκάλα για την υποστήριξη και την παραχώρηση αποσπασμάτων από τα έργα του «Το αίμα της Αγάπης»
και «Μηλιά μου Αμίλητη». Την Πία Τζανάτου για την παραχώρηση ποιημάτων του Τσιμάρα Τζανάτου από το έργο του «Αγνώστου η Βία του Βίου». Τη Γεωργία Λαλέ για την παραχώρηση του έργου της «Flag» που προβάλλεται στην παράσταση και για την υποστήριξή της.

 

Info

Από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, για 8 παραστάσεις

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15

ΘΕΑΤΡΟ NOŪS – CREATIVE SPACE, Τροίας 34, Αθήνα

 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Γενική είσοδος: 14 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 10 ευρώ

Ατέλεια: 8 ευρώ

Video Teaser: https://youtu.be/ASDt5mYqUl0

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ΣΤΟ VOX «BEST ΩΧ…»

ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ΣΤΟ VOX «BEST ΩΧ…» Ένα μίνιμαλ υπερθέαμα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη Από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21:00   Oι

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Χρήστος Νικολόπουλος – Πίτσα Παπαδοπούλου – Στέλιος Διονυσίου -Ελεάνα Παπαϊωάννου       από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου  κάθε Παρασκευή – Σάββατο βράδυ και Κυριακή

Μαρία Κουτσουρλή – Σύνορα

Μαρία Κουτσουρλή – Σύνορα   Στίχοι: Πέτρος Π. Βεντουρής Μουσική: Πέτρος Ν. Βεντουρής   Η Μαρία Κουτσουρλή παρουσιάζει το νέο της single – προάγγελο του

ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΚΑΛΙΟ – ΣΚΗΝΗ Ωμέγα

  ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΚΑΛΙΟ Μια παράσταση της Μάρθας Μπουζιούρη για το δικαίωμα στην άμβλωση βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Friedrich Wolf     ΣΚΗΝΗ Ωμέγα