BLACKBOX JAZZ MUSIC FESTIVAL Vocal Edition

BLACKBOX JAZZ MUSIC FESTIVAL

Vocal Edition

18, 19, 20, 31 Oκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Καρύτση

 

Μπήκε Φθινόπωρο και το BlackBox Jazz Music Festival, η μουσική γιορτή της jazz που έτυχε συγκινητικής υποδοχής τον Φλεβάρη του 2024, είναι προ των πυλών με το νέο του εγχείρημα δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη φωνή.

Συνεχίζοντας να εξερευνά και να ανακατεύει επί σκηνής διαφορετικά ιδιώματα κι εκφάνσεις της jazz μουσικής, το BlackBox Jazz Music Festival: Vocal Edition ρίχνει τους προβολείς του στα φωνητικά, στην ανθρώπινη φωνή και τη σημασία της, τόσο ως φορέας της μελωδίας και του νοήματος, (άρα ως ελκυστής συναισθημάτων!) όσο και ως μουσικό όργανο με άπειρες δυνατότητες κι επιτεύγματα στον χώρο της jazz.

 

 

ΜΑΝΤΩ & Yiorgos Fakanas Group: MOVIE SONGS

 

19 Οκτωβρίου 2024, 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Οι γνωστές και αδιαμφισβήτητα υψηλού επιπέδου φωνητικές ερμηνείες της Μαντούς, έρχονται σήμερα να συμπορευθούν με το σπουδαιότερο Jazz-Fusion group της χώρας μας, το YFG (Yiorgos Fakanas Group).

Όλο αυτό σε μία μουσική συναυλία όπου ακούγονται τα σπουδαιότερα Τραγούδια του παγκόσμιου σινεμά και όχι μόνο.

Η κεντρική ιδέα αυτών των παραστάσεων είναι ένα ταξίδι στις μουσικές και κυρίως στα τραγούδια που έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα τον κινηματογράφο αλλά και τις καρδιές όλων μας.

Θα ακουστούν κομμάτια όπως : Cabaret, Meglio Stasera (the Pink Panther), Let it be, Skyfall (James Bond), Memories (Cats), I don’t know how to love Him (Jesus Christ Superstar), Calling you (καφέ Μπαγκντάτ), I sing the body electric (Στον πυρετό της Δόξας), The Rose (το Τριαντάφυλλο), και άλλα μεγάλα τραγούδια, που γεμίζουν τις αισθήσεις του κοινού με όμορφες αναμνήσεις εξαιρετικών και βραβευμένων ταινιών.

Οι γνωστές μελωδίες εναρμονίζονται με τις νέες ενορχηστρώσεις του Φακανά, ενώ οδηγός είναι οι ερμηνείες της Μαντώς, σε έναν τραγουδιστικό ρόλο που αναδεικνύει τις εκπληκτικές δυνατότητες της φωνής της που τις έχουμε γνωρίσει από τις επιτυχίες της, στις προηγούμενες δεκαετίες.

Μία συναυλία με φως, αντίδοτο σε ότι σκοτεινό συμβαίνει γύρω μας.

 

Συμμετέχουν : ΜΑΝΤΩ : Τραγούδι – Δημήτρης Παπαδόπουλος : trumpet – Sam Marlieri : tenor sax – Ilia Samsonov : baritone sax – Sami Amiri : piano – Γιώργος Φακανάς : bass – Γιώργος Μανιάτης : drums – Ενορχηστρώσεις : Γιώργος Φακανάς

 

 

 

Στάθης Άννινος Quartet feat. Κατερίνα Πολέμη: «Ήχοι του Κόσμου»

 

19 Οκτωβρίου 2024, 22:00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Ο πολυδιάστατος πιανίστας και μουσικός Στάθης Άννινος και το -Stathis Anninos Quartet – αποτελούμενο από τρείς εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, παρουσιάζουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα «Ήχοι του Κόσμου», με τη συμμετοχή της χαρισματικής και βραβευμένης τραγουδίστριας , Κατερίνας Πολέμη. Οι δύο καλλιτέχνες, που συναντήθηκαν μέσω του Διονύση Σαββόπουλου, μοιράζονται το κοινός τους πάθος για τη μουσική και τον πειραματισμό, δημιουργώντας μια μοναδική μουσική συνάντηση που συνδυάζει τη τζαζ, κλασική και world μουσική.

Σε αυτή τη συναυλία, ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Villa-Lobos, ο Διονύσης Σαββόπουλος «συνομιλεί» με τους Beatles, και ο Νίκος Ξυδάκης εμπλέκεται με το βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο του Gilberto Gil. Ένα ταξίδι από τη Μεσόγειο ως τη Λατινική Αμερική, γεμάτο εκπλήξεις που ξεπερνούν τα σύνορα και τα στυλ.

Σας προσκαλούμε σε αυτή τη συναρπαστική μουσική διαδρομή , γεμάτη συγκίνηση και χαρά!

 

Συντελεστές:

Κατερίνα Πολέμη / φωνή- κιθάρα

Μιχάλης Τσιφτσής / κιθάρα

Στάθης Άννινος /πιάνο,keyboard, ενορχηστρώσεις

Κώστας Πατσιώτης /Κοντραμπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου /Τύμπανα

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

  • Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης
  • Αγγελική Τουμπανάκη & Ηλίας Δουμάνης: Drums & Voice Jazztronica Duet

 

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024

  • Μαντώ & Yiorgos Fakanas Group (YFG): MovieSongs – Τα μεγάλα τραγούδια του σινεμά
  • Στάθης Άννινος Quartet feat. Κατερίνα Πολέμη: Sounds of the World

 

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024

  • Έλλη Πασπαλά: Elly Loves Jazz
  • Γιώργος Τσώλης Trio feat. Σπύρος Κλείσσας

Guest star: Jorge Vistel

 

 

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2024

  • Νάσια Γκόφα and the Jazz Tales
  • Milli Janatkova & Štěpán Škoch: In Rhythm

 

Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024

  • Δημήτρης Τσάκας Trio feat. Αναστασία Κωνσταντινίδου
  • Ειρήνη Κωνσταντινίδη Quintet

 

Όλες τις παραστάσεις προλογίζει ο κ. Πανταζής Τσάρας, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

Μεταξύ των σχημάτων υπάρχει μισάωρο διάλειμμα

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«ENAΣ HPΩAΣ ME ΠANTOYΦΛEΣ» ΘEATPO BEMΠO

«ENAΣ HPΩAΣ ME ΠANTOYΦΛEΣ» ΘEATPO BEMΠO Πρεμιέρα: Πριν τα Χριστούγεννα   Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τον Λάκη Λαζόπουλο στη θρυλική ελληνική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ της Μαρίας Ζαβάκου

  ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ της Μαρίας Ζαβάκου Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου  Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» Ένα περιστατικό ψηφιακού εκφοβισμού θολώνει τα όρια μεταξύ φαντασίας