“Γυάλινη Κλεψύδρα” Ορφέας Περίδης & ΣΟΥΑΡέ

“Γυάλινη Κλεψύδρα”
Ορφέας Περίδης & ΣΟΥΑΡέ

Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος / Στίχοι: Μερόπη Γραμμένου

 

Η «Γυάλινη Κλεψύδρα» μας βάζει σε έναν παραμυθένιο κόσμο, με τη βελούδινη φωνή του Ορφέα Περίδη. Ο κόσμος αυτός στη βάση του έχει τη μουσική του Πέτρου Βαγιόπουλου και τους στίχους της Μερόπης Γραμμένου, θυμίζοντάς μας ότι το βαλς χορεύεται, μας συγκινεί, μας κινεί από τη θέση μας και παραμένει πάντα επίκαιρο. Οι ήχοι των ΣΟΥΑΡέ αναμειγνύονται με ένα κουαρτέτο αποτελούμενο από εξαίρετους μουσικούς.

 

Οι ΣΟΥΑΡέ υπογράφουν, για άλλη μια φορά, την παραγωγή μιας ολοκληρωμένης πρότασης, που στην περίπτωση της Γυάλινης Κλεψύδρας είχε αρκετές προκλήσεις, τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα. Τα πλάνα του Γιάννη Δάφνου στη φύση με τα χρώματα του ουρανού, της γης και της θάλασσας, ζωντανεύουν με τα έντονα χρώματα από τα κινούμενα σχέδια του Λευτέρη Βαϊόπουλου, τα οποία έγιναν με το χέρι, καρέ-καρέ. Μόνο από μουσικούς θα μπορούσε να υποστηριχτεί η μουσική από την εικόνα τόσο ρυθμικά και  εύστοχα

 

Η Γυάλινη Κλεψύδρα είναι το 8ο τραγούδι του άλμπουμ ΣΜίΛΗ, το οποίο περιλαμβάνει και το ”ΚΑΛΗΜΕΡΑ”, όπου η ομάδα Βαγιόπουλος-Γραμμένου-ΣΟΥΑΡέ πρωτοσυναντήθηκε με τον Ορφέα Περίδη, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Περιμένουμε με ανυπομονησία σύντομα και τα δύο τελευταία τραγούδια που θα ολοκληρώσουν το άλμπουμ και θα κυκλοφορήσουν όλα μαζί σε ψηφιακή αλλά και υλική μορφή από το Ogdoo Music Group.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Έπαιξαν οι ΣΟΥΑΡέ:
Λευτέρης Βαϊόπουλος Κιθάρα, Φωνητικά
Μιχάλης Δάρμας Κοντραμπάσο
Γιάννης Δάφνος Πιάνο, Φωνητικά
Ανατολή Κουγιουμτζίδου Φωνητικά
Αλκαίος Σουγιούλ  Τρομπόνι, Φωνητικά
Κώστας Σπυράτος Κρουστά

Με τους υπέροχους guests:
Παναγιώτης Καρελάς  Τσέλο
Ηλιάνα Μιχοπούλου    Φλάουτο
Σταματέλλα Σπίνουλα Βιολί
Μελίνα Χαρικιοπούλου-Κουλίτσου    Βιόλα

 Παραγωγή  ΣΟΥΑΡέ
Ενορχήστρωση    Πέτρος Βαγιόπουλος
Ενορχήστρωση εγχόρδων    Αλέξης Βάκης
Ηχοληψία, Μίξη   Αλκαίος Σουγιούλ
Mastering   Αντώνης Τζώρτζης
Σκηνοθεσία, Λήψη, Μοντάζ Βίντεο  Γιάννης Δάφνος
2D Animation & Artwork  Λευτέρης Βαϊόπουλος

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν το 2002 γνώρισα την Μερόπη Γραμμένου, ρώτησα αν μπορεί να γράψει στίχους πάνω σε μουσική. ”Βέβαια”, είπε. Της έδωσα λοιπόν τούτη τη μουσική και σε λίγες μέρες ήταν έτοιμο.
Για να το συμπεριλάβω στον κύκλο ”ΣΜίΛΗ” έκανα, ως συνήθως, πολλές μουσικές παρεμβάσεις. Τελειοποιήθηκε μόλις φέτος.
Ο Ορφέας, ο φίλος μου, ήρθε σαν έτοιμος από καιρό. Οι ΣΟΥΑΡέ.. πάντα παρόντες, όπως όλα τα τελευταία χρόνια. Η Μερόπη παραμένει πάντα συνεργάτης απαράμιλλη.. και το ΟΓΔΟΟ, μας συνδράμει με αγάπη..
***Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υπέροχους μουσικούς  Ηλιάνα Μιχοπούλου, Σταματέλλα Σπίνουλα, Μελίνα Χαρικοπούλου-Κουλίτσου, Παναγιώτη Καρελά και στον Αλέξη Βάκη, για την ενορχήστρωση των εγχόρδων.
***Για το video clip του Γιάννη και του Λευτέρη… συγκίνηση και θαυμασμός!
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕΡΟΠΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ
Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα όταν οι στίχοι που γράφεις μελοποιούνται από έναν σπουδαίο συνθέτη και ζωντανεύουν, περνώντας από την καρδιά και τα χέρια εξαιρετικά ταλαντούχων και αφοσιωμένων καλλιτεχνών, για να γίνουν τραγούδι!
Τι συμβαίνει όμως όταν εσύ, ο στιχουργός, καλείσαι να ερμηνεύσεις με στίχους σου μια υπέροχη μελωδία;
Εκεί είναι κάτι άλλο! Είναι μια συναρπαστική περιπέτεια η εξερεύνηση και η διείσδυση στον κόσμο ενός άλλου. Να βγεις από το εγώ σου, να αφεθείς, για να νιώσεις πού σε πάει αυτό που ακούς.
Είναι ένας χορός σε  συντονισμό, μια κατάσταση γοητευτική που φεύγει από την στατικότητα του ατομικού και οδηγεί στην κίνηση, τη συνάντηση και τελικά στη συγκίνηση.
Αυτή είναι και η “Γυάλινη κλεψύδρα”. Ένας χορός με τη ζωή, που ποτέ δεν σταματά να σε εκπλήσσει και ποτέ δεν ξέρεις τι καινούργιο θα σου φέρει, αρκεί να είσαι ανοιχτός!

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«NOMSFERATU» Θέατρο Φούρνος

                                 «NOMSFERATU»     Η πιο διάσημη και εμβληματική ιστορία του Δράκουλα, σε μια μοναδική θεατρική σύλληψη και σκηνοθεσία του Johnny O.   Πρεμιέρα 6

«Εκμαγείο» – Κώστας Τζιαγκούλας

«Εκμαγείο» – Κώστας Τζιαγκούλας Συμμετέχουν: Γιώργος Νταλάρας Μάκης Σεβίλογλου-Ειρήνη Χαρίδου   Κυκλοφορεί από το OGDOO MUSIC GROUP ο νέος δίσκος του Κώστα Τζιαγκούλα  με τίτλο «Εκμαγείο» όπου ο ίδιος υπογράφει τη σύνθεση