BΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ « IGIT SAGA »

BΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ « IGIT SAGA »

I Got It Tho Phase Τwo

Η πρώτη φάση του project «I GOT IT THO»

 

Η πρώτη φάση του συμπεριληπτικού project «I Got It Tho» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Αν και η έκθεση “Ζωα Ζωα και Πόρτες” έκλεισε, τα έργα της Λωξάνδρας LLoxy Λούκας παραμένουν μέσα στον χώρο του Okay initiative space, ανοίγοντας πόρτες συλλογικής δημιουργίας, έμπνευσης και συμμετοχικότητας με όσους/όσες συμμετάσχουν στα βιωματικά εργαστήρια της δεύτερης φάσης του project.

Η δεύτερη φάση του project «I GOT IT THO»

 

To IGIT SAGA περιλαμβάνει βιωματικά σεμινάρια και συλλογικά εργαστήρια εικαστικής δημιουργίας στον ήδη διαμορφωμένο χώρο του Okay initiative space, υπό την επιμέλεια του Σταύρου Καπετάνιου και υπό την καθοδήγηση τεσσάρων εικαστικών/mentors. Τα εργαστήρια είναι αλλεπάλληλα και αλληλοσυνδεόμενα, λειτουργώντας έτσι σαν ένα SAGA (εποποιία). Θα εξερευνούν υλικά και πειραματικές πρακτικές με σκοπό την δημιουργία ενός συλλογικού πολύ- αφηγηματικού περιβάλλοντος, Α NEW UNIVERSE, ανοιχτό προς το κοινό μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

 

 

Origins

(οι απαρχές)

_09.12

Μέντορας: Ζήσης Μπλιάτκας

 

Πρόκειται για το πρώτο της σειράς των εργαστηρίων-SAGA. Βασικό αντικείμενο του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι η ζωγραφική (αναλογική και ψηφιακή).

Μέσω ενός ιδιαίτερου ψηφιακού προγράμματος ζωγραφικής και του παιχνιδιού με αυτό φανταζόμαστε και συνθέτουμε τις απαρχές του νέου αυτού κόσμου που πρόκειται να δημιουργήσουμε σε αυτή την σειρά εργαστηρίων. Καθόμαστε σε ένα ήρεμο και οικείο περιβάλλον και σχεδιάζουμε με πολλαπλά εργαλεία αναπαράστασης πρωτόλεια σχήματα και φόρμες. Τυπώνουμε τις ψηφιακές μας απόπειρες (MSpaint) και τις ξανα- επεξεργαζόμαστε με αναλογικούς τρόπους (ζωγραφική, βάψιμο, δίπλωμα). Στο τέλος του εργαστηρίου, τα δημιουργήματα εναποθέτονται στο χώρο της γκαλερί για να αποτελέσουν έναν οδηγό προς τα επόμενα “επεισόδια”, σε μορφή “χαρτών” που αφορούν την εποποιΐα του νέου αυτού κόσμου.

Terraforming

(εδαφομορφοποίηση)

 

_10.12

Μέντορας: Φανή Σκουλικίδη Μπουκουβάλα

 

Πρόκειται για ένα εργαστήριο με βασικό υλικό τον πηλό. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα επεξεργαστούμε με όλο μας το σώμα, μια μεγάλη ποσότητα πηλού και θα δημιουργήσουμε ένα τοπίο στο χώρο του ΟΚΑΥ. Το τοπίο αυτό θα παραπέμπει τόσο σε γεωγραφίες του εδάφους όσο και σε φανταστικά τοπία του μυαλού μας. Είμαστε η “επίλεκτη ομάδα” που πλάθουμε το NEW UNIVERSE! Έναν κόσμο όπως τον θέλουμε κι ένα νέο τοπίο, όπως ακριβώς το φανταζόμαστε!

 

The tribes: Prehistory

(οι φυλές: προϊστορία)

_12.12

Μέντορας: Φλώρα Βάβουλα

 

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που χρησιμοποιεί ως βασικό του στοιχείο την μυθοπλασία/την αφήγηση και χρησιμοποιεί ως εργαλείο του την χειροτεχνία.

Μέσα στο τοπίο που δημιουργήθηκε από τα προηγούμενα εργαστήρια/“επεισόδια” έρχονται να κατοικήσουν κάποιες φανταστικές φυλές. Αυτές οι φυλές έχουν τις δικές τους ιστορίες, τους δικούς τους μύθους, έθιμα, τελετουργίες και αντικείμενα. Σαν ένα παιχνίδι αντίστροφης αρχαιολογίας, γίνονται κατακρύψεις “ιερών” αντικειμένων των φανταστικών αυτών φύλων, χαρτογραφήσεις των περιοχών τους και άλλες αναπαραστάσεις των ιστοριών τους.

 

The tribes : History

(οι φυλές: ιστορία)

_12.12

Μέντορας: Φλώρα Βάβουλα

 

Πρόκειται για ένα “επεισόδιο” που χρησιμοποιεί ως βασικά του εργαλεία το vhs video recording και το θεατρικό παιχνίδι. Μια ομάδα “ειδημόνων αρχαιολόγων” ανακαλύπτει ευρήματα φύλων του παρελθόντος και αναπαριστούν την ιστορία τους με την βοήθεια της σκιάς (τεχνικές θεάτρου σκιών) και της βιντεοκαταγραφής (τεχνικές κινουμένων σχεδίων). Οι φυλές και τα μέλη τους ζωντανεύουν και λένε την δική τους ιστορία σε πρώτο πρόσωπο. Αφηγούνται βιώματα και μοιράζονται εμπειρίες σε ένα υποφωτισμένο ατμοσφαιρικό τοπίο.

 

 

The endless Battle

(Παλμός και μάχη: από την κίνηση στον ήχο)

_13.12

Μέντορας: Φίλιππος Βασιλείου

 

Το εργαστήριο αυτό εξερευνά τη σύνδεση μεταξύ κίνησης, ήχου και της εννοιολογικής ρίζας του πολέμου. Αντλώντας έμπνευση από τις πολεμικές τέχνες, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μέσα από μια δημιουργική διαδικασία που οδηγεί σε έναν αυτοσχεδιασμό. Τελικό αποτέλεσμα: μια “μάχη” μεταξύ δύο φανταστικών φυλών, με τη δυναμική των σωμάτων και των κινήσεών τους να γεννά μια πρωτότυπη ηχητική εγκατάσταση.

 

Το εργαστήριο επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σύγκρουση και τη συνεργασία, δείχνοντας ότι μέσα από την αλληλεπίδραση, τη διαφορά και τον παλμό μπορεί να γεννηθεί κάτι αρμονικό και δημιουργικό.

The celebration

(Ο εορτασμός)

 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου – Απόγευμα-Βράδυ

 

Ανοιχτό Party για όλους…

 

Μαζευόμαστε για να γιορτάσουμε με το κοινό την ολοκλήρωση των εργαστηρίων και να μοιραστούμε τις νέες εμπειρίες του καινούριου αυτού κόσμου. Στο σύμπαν που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της γκαλερί τώρα επικρατεί ειρήνη. Μπορούμε ωστόσο να προηγηθούμε και να φανταστούμε τι προηγήθηκε, τις επιτελέσεις, τις μάχες, τις συγκεντρώσεις και συνεργασίες, που όλες μαζί συντέλεσαν στην δημιουργία αυτού του μοναδικού μικρού σύμπαντος.

Σχετικά με το I GOT IT THO

 

Το I GOT IT THO είναι ένα τριφασικό project σύγχρονης τέχνης από το Εν Δυνάμει Ensemble και το Okay Initiative Space σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Σταύρου Καπετάνιου και με την υποστήριξη της ΔΕΗ, που στοχεύει στην ανάδειξη της συμμετοχικότητας, της διαφορετικότητας και της δημιουργικής έκφρασης. Ξεκινά με την ατομική έκθεση και ζωντανή ζωγραφική της LLoxy (Φάση 1), συνεχίζεται με μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων όπου επαγγελματίες καλλιτέχνες θα συνεργαστούν με την ομάδα Εν Δυνάμει και άλλες κοινωνικές ομάδες (Φάση 2), και ολοκληρώνεται με μια μεγάλης κλίμακας αρχειακή έκθεση που θα ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική παραγωγή και την έρευνα που προέκυψε σε κάθε στάδιο (Φάση 3).

 

Το project αποσκοπεί στη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών αφηγήσεων και συμβάλλει ενεργά στον πολιτιστικό διάλογο για τη συμπερίληψη και την κοινωνική αλλαγή μέσω της τέχνης.

 

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά το ταλέντο, το πάθος και την ευγενή άμιλλα, προάγοντας παράλληλα την ισότητα και την συμπερίληψη. Τηρώντας τις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η ΔΕΗ σέβεται και αξιοποιεί την διαφορετικότητα, ενσωματώνει στην κουλτούρα της τις αρχές της συμπερίληψης δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

 

Με την συνεργασία της ελc productions

Το πρόγραμμα υλοποιείται με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού Με την ευγενική χορηγία της ΔΕΗ

 

Στοιχεία επικοινωνίας Instagram Facebook TikTok

I Got It Tho

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Χάρις Αλεξίου “Το τραγούδι του φεγγαριού”

Χάρις Αλεξίου “Το τραγούδι του φεγγαριού” Maestro   Βρείτε το εδώ: https://HarisAlexiou.lnk.to/ToTragoudiTouFengariou   Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/OcuZDBVF1xI  Μια έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές των δύο τελευταίων επεισοδίων