Με Αγάπη, Σάιμον Love, Simon

 

Με Αγάπη, Σάιμον
Love, Simon

7 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://bit.ly/2KcYJBT

 

Μια τρυφερή και θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης, που έρχεται για να μας εμψυχώσει να είμαστε ο εαυτός μας και τίποτα λιγότερο.

 

Λίγα λόγια για την ταινία

 

Όλοι αξίζουν μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Για τον 17χρονο Σάιμον Σπάιερ όμως τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο πολύπλοκα: Ακόμα δεν έχει πει στους γονείς ή στους φίλους του πως είναι ομοφυλόφιλος και δεν έχει ιδέα για την πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου συμμαθητή του που έχει ερωτευτεί μέσω διαδικτύου. Η προσπάθεια να λύσει αμφότερα τα προβλήματα αποβαίνει αστεία, τρομακτική και του αλλάζει μια για πάντα τη ζωή. Σκηνοθετημένο από τον Γκρεγκ Μπερλάντι (Νεανικές Ανησυχίες, Brothers & Sisters), σε σενάριο του Άιζακ Άπτεϊκερ και της Ελίζαμπεθ Μπέργκερ (This is Us) και βασισμένο στο διεθνώς αναγνωρισμένο βιβλίο της Μπέκι Αλμπερτάλι, το «Με Αγάπη, Σάιμον» είναι μια αστεία, ειλικρινής ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι τού να βρεις τον εαυτό σου και να ερωτευτείς.

 

Από το βιβλίο στην ταινία

Όταν το 2012 η Μπέκι Αλμπερτάλι κυκλοφορούσε το βιβλίο της «Simon vs The Homo Sapiens Agenda», ούτε που φανταζόταν ότι μερικά χρόνια αργότερα η ιστορία της θα μεταφερόταν στη μεγάλη οθόνη. «Οι χαρακτήρες τριβέλιζαν καιρό το μυαλό μου», αναφέρει η Αλμπερτάλι για το βραβευμένο best-seller της. «Έχω δουλέψει με πολλά παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚ ή gender nonconforming και είναι αναμφίβολα από τα πιο γενναία άτομα που έχω συναντήσει», προσθέτει η συγγραφέας που την εποχή που έγραφε το βιβλίο εργαζόταν ως ψυχολόγος.

 

Οι ειδικοί στις προσαρμογές βιβλίων σε ταινίες παραγωγοί Γουίκ Γκόντφρεϊ και Μάρτι Μπάουεν, έχοντας εμπειρία από επιτυχημένες παραγωγές όπως η σειρά ταινιών «Λυκόφως» και  η ταινία «Το Λάθος Αστέρι», διέκριναν αμέσως μια μεγάλη ευκαιρία στο βιβλίο της Αλμπερτάλι. «Κανείς δεν είχε κάνει μια ταινία που να μιλά για όλα αυτά που περνάει ένα παιδί όταν ψάχνει την ταυτότητά του», λέει ο Γκόντφρεϊ. «Το βιβλίο μιλά για τη διαδρομή που κάνει κάποιος μέχρι να συμφιλιωθεί και τελικά να αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του. Το ίδιο κάναμε κι εμείς στην ταινία… Την προσεγγίσαμε σαν το πρώτο φιλί ή το άγχος που έχει κανείς όταν ζητά στο κορίτσι που του αρέσει να βγουν ραντεβού», συμπληρώνει ο Μπάουεν.

 

Αφού οι άνθρωποι της Temple Hill Productions διαβεβαίωσαν την Αλμπερτάλι ότι το αγαπημένο της βιβλίο ήταν στα σωστά χέρια, η ταινία άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. «Κατάλαβα ότι κατανοούν απόλυτα τους χαρακτήρες και την ιστορία κι έτσι έδωσα το πράσινο φως», αναφέρει η ίδια. Μάλιστα, η συγγραφέας χάρηκε ιδιαίτερα όταν έμαθε πως ο Γκρεγκ Μπερλάντι θα αναλάμβανε τη σκηνοθεσία. «Ήμουν θαυμάστριά του από πριν κι όταν έμαθα ότι ενδιαφέρεται, ειλικρινά τρελάθηκα!», δηλώνει η Αλμπερτάλι με ενθουσιασμό. «Ήταν μια πολύ σημαντική και ευχάριστη εμπειρία για μένα», παραδέχεται ο Μπερλάντι. «Ήμουν κρυφά γκέι στο σχολείο οπότε η ταινία σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα πολύ να κάνω μια νεανική ταινία που να ασχολείται με καθοριστικές στιγμές της ζωής, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας. Μια ταινία που να μιλά για τη στιγμή που ανακοινώνεις ποιος είσαι στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, όταν έμαθα για το βιβλίο, ενθουσιάστηκα», σχολιάζει. «Η ταινία θίγει ζήτημα τού να είσαι ο εαυτός σου, με έναν πολύ διασκεδαστικό και αναζωογονητικό τρόπο», συμπληρώνει η Τζένιφερ Γκάρνερ που υποδύεται τη μητέρα του Σάιμον.

 

Οι φίλοι και η οικογένεια στη ζωή του Σάιμον

 

Τον ρόλο του Σάιμον ανέλαβε ο νεαρός σταρ του «Jurassic World» (2015) Νικ Ρόμπινσον. «Αυτή η ταινία έχει τη δυνατότητα να αγγίξει και να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Στην ουσία είναι μια ιστορία ενηλικίωσης τοποθετημένη στο λύκειο. Νιώθω πως αυτή η ιστορία δεν έχει ειπωθεί ποτέ ξανά με τέτοιο τρόπο γι’ αυτό και ήθελα πολύ να είμαι μέρος της», λέει ο Ρόμπινσον, μια άποψη που μοιράζονται η συγγραφέας, οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

 

«Η ταινία είναι σίγουρα επικεντρωμένη στον χαρακτήρα του Σάιμον. Στη φωνή και την οπτική του. Στην κοσμοθεωρία του. Στις κωμικές ευαισθησίες του. Νομίζω ότι αυτό καθιστά την ταινία μοναδική στο είδος της», αναφέρει ο Ρόμπινσον για τον ρόλο του. «Δεν είναι μια γκέι ταινία. Είναι μια ταινία για ένα παιδί που προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο – κάτι αρκετά δύσκολο. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το ότι παλεύει με τη σεξουαλικότητά του. Νομίζω ότι από εκεί πηγάζει και το κωμικό στοιχείο της ταινίας, αφού ο Σάιμον μπορεί να βρει το χιούμορ ακόμα και σε καταστάσεις που για πολλούς φαίνονται θλιβερές. Αυτό ήταν κάτι που βρήκα πολύ ελκυστικό».

 

Σημαντικό ρόλο στη ζωή του Σάιμον παίζουν οι τρεις φίλοι του: η κολλητή του, Λία, την οποία υποδύεται η Κάθριν Λάνγκφορντ που ξεχώρισε για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά «13 Reasons Why», η Άμπι (η Αλεξάντρα Σιπ του «X-Men: Απόκαλιψ») και ο Νικ (ο Χόρχε Λέντεμποργκ του «Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του»). Και βέβαια, οι γονείς του Σάιμον, τους οποίους υποδύονται η Τζένιφερ Γκάρνερ και ο Τζος Ντουχάμελ, συμπληρώνουν το παζλ της υπόθεσης. «Η ταινία μιλά για την οικογένεια και την αγάπη. Μιλά όμως και για τα μυστικά και για τη δύναμη τού να ορθώνεις το ανάστημά σου και να λες αυτό που θες να πεις», σχολιάζει η Γκάρνερ.

 

Η μουσική και τα κοστούμια

 

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ταινίας είναι και η μουσική. Γι’ αυτό και υπεύθυνος για το soundtrack είναι ο βραβευμένος με τρία Γκράμι μουσικός Τζακ Αντόνοφ, ο οποίος ήταν frontman και κιθαρίστας της indie μπάντας Bleachers. Αν και τραγούδια του είχαν ακουστεί σε ταινίες στο παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί μουσική ειδικά για μία ταινία. Το soundtrack του «Με Αγάπη, Σάιμον» περιλαμβάνει 13 συνολικά τραγούδια, μεταξύ των οποίων κλασικά κομμάτια των The Jackson 5 και Γουίτνεϊ Χιούστον, καθώς και πολλά των Bleachers, ενώ στην ταινία θα ακούσουμε και νέο υλικό του Αντόνοφ.

 

Αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης είναι και τα κοστούμια. «Τα ρούχα του Σάιμον αντανακλούν τον χαρακτήρα του. Αρχικά φοράει ανάλαφρα ρούχα, με φωτεινά χρώματα και, όταν ερωτεύεται, τα ρούχα του γίνονται ακόμα πιο έντονα. Όμως, όταν η ιστορία παίρνει άσχημη τροπή, τα χρώματα γίνονται σκούρα, σχεδόν μελαγχολικά», εξηγεί ο ενδυματολόγος Έρικ Ντάμαν.

 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι
Σενάριο Άιζακ Άπτεϊκερ, Ελίζαμπεθ Μπέργκερ (βασισμένο στο βιβλίο της Μπέκι Αλμπερτάλι)
Παραγωγή Γουίκ Γκόντφρεϊ, Μάρτι Μπάουεν,  Άιζακ Κλάουσνερ,

Πόουγια Σαμπάζιαν

Ηθοποιοί Νικ Ρόμπινσον, Κάθριν Λάνγκφορντ, Αλεξάντρα Σιπ, Χόρχε Λέντεμποργκ, Μάιλς Χέιζερ, Κίναν Λόνσντεϊλ, Λόγκαν Μίλερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζος Ντουχάμελ, Τόνι Χέιλ
Φωτογραφία Τζον  Γκουλεζίριαν
Μοντάζ Χάρι Τζίερτζαν
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Άαρον Όζμπορν
Μουσική Τζακ Αντόνοφ
Διάρκεια 110’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δράμα

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ στο Christmas Factory στην Τεχνόπολη!

Μια καθηλωτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία, με τη μαγεία της μουσικής των διεθνώς διακεκριμένων και πολυβραβευμένων μουσικοσυνθετριών Ιωάννας και Αρετής Σπανομάρκου,  έρχεται στο Christmas Factory στην Τεχνόπολη!  Μετά από

Human Touch “Colorblind”

Human Touch   “Colorblind” Παρουσίαση καινούργιου άλμπουμ   Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, έναρξη 21.00 Οι Human Touch, το πλέον αναγνωρισμένο jazz group της Ελλάδας, επιστρέφει