Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε (Terapia di coppia per amanti)

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε

(Terapia di coppia per amanti)

 

Μία παθιασμένη, παράνομη σχέση, καθώς και οι ποικίλες συνέπειες της, αποτελεί το επίκεντρο αυτής της γεμάτης ερωτική χημεία, σύγχρονης κωμωδίας από την Ιταλία.  Γυρισμένη στην πανέμορφη Ρώμη, η ταινία Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε βασίζεται σε ιταλικό best-seller, του οποίου οι χαρακτήρες ενσαρκώνονται από δύο υπέροχα γοητευτικούς πρωταγωνιστές.

Η ταινία είναι μια βουτιά στα συναισθήματα που γεννάει ένας φόβος που σχεδόν όλοι δοκιμάσαμε τουλάχιστον μία φορά: να αφεθούμε στον έρωτα και στην παρόρμηση να αλλάξουμε τη ζωή μας. Βασίζεται σε μυθιστόρημα του Diego De Silva, που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον σκηνοθέτη, Alessio Maria Federici. Πρωταγωνιστούν οι Ambra Angiolini, Pietro Sermonti και Sergio Rubini.

Σύνοψη:

Τι γίνεται όταν δεν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που πηγαίνει σε σύμβουλο γάμου, αλλά δύο άπιστοι σύντροφοι; Παράτολμοι και ερωτευμένοι, η Βιβιάνα ( Ambra Angiolini ) και ο Μοντέστο (Pietro Sermonti) έχουν παρασυρθεί από ένα αμοιβαίο ανεξέλεγκτο πάθος. Η κρυφή τους σχέση καταλήγει σε έναν απροετοίμαστο ψυχαναλυτή, που παρά τις επιφυλάξεις του και τα δικά του ερωτικά προβλήματα, θα βοηθήσει τους δύο εραστές να καταλάβουν τα συναισθήματα τους και να εκπληρώσουν την επιθυμία για αληθινή αγάπη.

Διάρκεια: 97’

6 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Αποπειράθηκα να φτιάξω μια γρήγορη και σύγχρονη ταινία πάνω στις σχέσεις των ζευγαριών, μια ιστορία που μιλάει για έναν μεγάλο έρωτα, με τρόπο ελεύθερο. Ελεύθερο από τις προκαταλήψεις που μέχρι στιγμής συνοδεύουν την οπτική των σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών και της απιστίας. Ελεύθερο να αφηγηθεί χωρίς ντροπές και αναστολές τις απόψεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας που αγαπιούνται και που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν την καθημερινή ζωή και τους φόβους, για να δώσουν μια ευκαιρία στο πάθος τους. Ένα πάθος που, συνοδεύοντάς τους μέσα στον χρόνο, μετατρέπεται στον έρωτα που δεν νιώθουν πια ή δεν έχουν ποτέ νιώσει για τον επίσημο σύντροφό τους.

Δεν έχουν ακριβώς ενοχές πια, αλλά επίγνωση του πόνου που έχουν νιώσει, που έχουν επιβάλει σε άλλους, που έχουν βιώσει και υποστεί, που εν μέρει έχει ξεπεραστεί και ξεχαστεί. Και όλα αυτά τα συναισθήματα, όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, καταφτάνουν αιφνιδιαστικά. Ή, όπως για τον Μοντέστο, στην πραγματικότητα τα έχουν “αναβάλει” για πολύ καιρό…

Το Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε είναι σχεδόν μια μουσική ταινία, τόσο εξαιτίας του επαγγέλματος του πρωταγωνιστή μας Μοντέστο, που είναι κιθαρίστας, όσο και εξαιτίας του τρόπου που η μουσική τονίζει και συνοδεύει στον χρόνο τη σχέση του με τη Βιβιάνα.

Η μουσική, χάρη στην ελαφράδα και ντελικάτη αντιμετώπιση του Rodrigo D’Erasmo, που συνέθεσε το soundtrack, και χάρη στην εκρηκτικότητα των Daiana Lou, που ερμηνεύουν τα κομμάτια της ταινίας, γίνεται ο συναισθηματικός μετρονόμος της ταινίας, συνοδεύοντάς μας στα τόσα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν το κομμάτι της ζωής των Βιβιάνα και Μοντέστο που αφηγούμαστε. Μέσα από την ιστορία τους, οι απόψεις του άντρα και της γυναίκας, οι νευρώσεις και οι φόβοι τους, περιγράφονται παιχνιδιάρικα, ενώ η αλήθεια τους τις υπογραμμίζει και τις φτάνει στα άκρα.

Είναι μια ταινία για singles, παντρεμένα ζευγάρια και εραστές, επειδή μας βάζει όλους στο ίδιο επίπεδο με τους φόβους μας, την τεμπελιά μας, τους έρωτες και τα πάθη μας. Κυρίως, όμως, είναι μια ιστορία για όσους θέλουν να ερωτεύονται χωρίς να κάνουν εκπτώσεις!

6 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

 

Συντελεστές:

Σενάριο: Alessio Maria Federici, Diego De Silva

Σκηνοθεσία: Alessio Maria Federici

Παίζουν: Pietro Sermonti, Ambra Angiolini, Sergio Rubini, Franco Branciaroli, Fulvio Falzarano, Anna Ferzetti, Alessandro Carbonara, Giacomo Nasta, Anita Kravos, Giulia Anchisi

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Michele D’Attanasio

Μουσική: Rodrigo D’Erasmo

Μοντάζ: Consuelo Catucci

Μια Ιταλική ταινία, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Luce Cinecitta και του Συλλόγου Εθνικής Οπτικοακουστικής κινηματογραφικής παραγωγής (ANICA).

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα