Σκοτεινές Δυνάμεις The Darkest Minds

Σκοτεινές Δυνάμεις
The Darkest Minds

Η σκηνοθέτης που έδωσε νέα πνοή στα animation μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το best seller που καθήλωσε την Αμερική

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/oi-b6AIn2qU

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση και τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα. Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο. Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Από το βιβλίο στο σινεμά

Η Αμερικανή – και μόλις 25 χρονών τότε – συγγραφέας Αλεξάντρα Μπράκεν εξέδωσε το 2012 το βιβλίο «The Darkest Minds» και η απήχησή του στο νεαρό κοινό ήταν τόσο μεγάλη που έγινε best seller. Ήταν μόλις το πρώτο μέρος της επιτυχημένης τριλογίας που ολοκληρώθηκε με τα «Never Fade» (2013) και «In the Afterlight» (2013). Λίγο καιρό αργότερα, η εταιρεία παραγωγής 21 Laps (που έχει κάνει την τηλεοπτική σειρά «Stranger Things» και την ταινία «Η Άφιξη») αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου με σκοπό τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος σκηνοθέτης.

Με υπόβαθρο στα κινούμενα σχέδια (έχει σκηνοθετήσει τα δύο τελευταία «Kung Fu Panda» και μάλιστα ένα από αυτά έχει προταθεί για Όσκαρ καλύτερου animation), και αγάπη για τις ταινίες δράσης, το άτομο αυτό βρέθηκε στο πρόσωπο της Τζένιφερ Γιου Νέλσον. «Είναι μια ταινία που εξυμνεί τη δύναμη της κεντρικής ηρωίδας και θέλαμε στη σκηνοθεσία μια γυναίκα, ώστε να έχει έμφυτη γνώση και ένστικτο για τα θέματα που προσεγγίζει η ταινία», σχολιάζει ο Σον Λέβι, ένας από τους παραγωγούς.  «Υπάρχει λόγος που αυτή η σειρά βιβλίων έχει τόσο πιστούς φανς», δηλώνει η Τζένιφερ Γιου Νέλσον που είναι η πρώτη γυναίκα που έχει σκηνοθετήσει εξολοκλήρου ταινία animation. «Ταυτίζονται με τους χαρακτήρες, με το μήνυμα και την κεντρική ιδέα του βιβλίου. Αυτός ο ενθουσιασμός των φανς με ώθησε να πω το ναι και να σκηνοθετήσω την ταινία».

Μια ταινία με καθολικό περιεχόμενο

Το «Σκοτεινές Δυνάμεις» είναι μια ταινία για μερικά διαφορετικά παιδιά που χρησιμοποιούν τις ιδιαίτερες δυνάμεις τους προκειμένου να επιβιώσουν. Καθώς θεωρούνται όμως απειλή, πρέπει να περιοριστούν. Για να γίνει αυτό, η κυβέρνηση τα απομονώνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφού πρώτα τα έχει κατηγοριοποιήσει με χρώματα, ανάλογα με τις δυνάμεις που κατέχουν.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου Νέλσον
Σενάριο Τσαντ Χοντζ
Παραγωγή Σον Λέβι, Νταν Λεβάιν
Ηθοποιοί Μάντι Μουρ, Γκουέντολιν Κρίστι, Αμάντλα Στένμπεργκ, Χάρις Ντίκινσον, Σκάιλαν Μπρουκς
Φωτογραφία Κράμερ Μόργκεντθο
Μοντάζ Νταν Ζίμερμαν, Μάριαν Μπράντον
Σχεδιασμός Παραγωγής Ράσελ Μπαρνς
Μουσική Μπέντζαμιν Γουόλφις
Διάρκεια 104’
Διανομή ΟDEON
Είδος Περιπέτεια, Θρίλερ

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο