“SPIRITUEL INSPIRATION”   ΣΤΗΝ ΚΑPOPOULOS FINE ARTS – ΠΑΤΜΟΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Cédric Bouteiller

SPIRITUEL INSPIRATION”

 

ΣΤΗΝ ΚΑPOPOULOS FINE ARTS – ΠΑΤΜΟΣ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

3-12 Αυγούστου

 

Έκθεση του κορυφαίου διεθνούς Γάλλου καλλιτέχνη Cédric Bouteiller εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 3 Αυγούστου, με τίτλο «Spirituel Inspitation».  Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο οποίος παρουσιάζει πρώτη φορά δουλειά του στη χώρα μας θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης του.

Ο Cédric Bouteiller γεννήθηκε το 1970 στη Γαλλία και σπούδασε πλαστικές τέχνες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence. Είναι ζωγράφος, φωτογράφος και γραφίστας. Τα υπερσύγχρονα έργα του είναι ψηφιακές φωτογραφικές συνθέσεις που τυπώνει σε αλουμίνιο και εμπλουτίζει με κολάζ, σχέδια, ετικέτες ή υδατογραφίες, τις οποίες καλύπτει με διαφανή ρητίνη. Ο Cédric Bouteiller είναι ένας καλλιτέχνης πολλαπλών πτυχών και αυτές τις πτυχές του θα ξετυλίξει και στην έκθεση του στην Πάτμο.

“Η αφαίρεση που μεταφέρω στη ζωγραφική μου αντανακλά τον εσωτερικό μου εαυτό», λέει ο ίδιος ο Σέντρικ Μπουτελιέ.  «Μου αρέσει η  ιδέα να ανασύρεται το υποσυνείδητο μου που περιλαμβάνει την αμφιβολία, τη θλίψη, αλλά και τη λαμπερή μου πλευρά.»

Ο Cédric Bouteiller έκανε μια παγκόσμια περιοδεία κατά την οποία επισκέφθηκε  τις μεγάλες πόλεις της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Παρισιού, του Τόκιο και της Σαγκάης με σκοπό να συλλέξει εικόνες και μνήμες διαφορετικές.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του μεταφέροντας όλες αυτές τις πολλές και διαφορετικές εικόνες που είχε περισυλλέξει, οι οποίες περίμεναν την κατάλληλη ώρα για να αναδυθούν στον κόσμο της αφηρημένης τέχνης.

Οι τρεις βασικές έννοιες-κλειδιά στο έργο του Cédric Bouteiller είναι το χρώμα, το υλικό, η κίνηση. Ο Γάλλος καλλιτέχνης ξεχνά όλους τους ακαδημαϊκούς κώδικες και την επεξηγηματική χειρονομία και εκφράζει τον εαυτό του με αφηρημένα έργα ζωγραφικής και γκράφιτι, τοποθετώντας τα συναισθήματα στην καρδιά της σύνθεσης.

Ο Bouteiller είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης. Ένας αλχημιστής των χρωμάτων και των διαφορετικών τεχνικών. Το 2009, πλησίασε το Street Art χρησιμοποιώντας σύμβολα, γκράφιτι, στένσιλ και αφίσες. Η καλλιτεχνική του έκφραση είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, ένα μείγμα σύγχρονης φωτογραφικής προοπτικής, σύγχρονης ζωγραφικής, γκράφιτι, ψηφιακής τέχνης και κολάζ. 

  • Παράλληλα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον ίδιο χώρο της Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο φιλοξενείται έκθεση του Κώστα Βαλαή, με γλυπτές ελιές.

Mε έργα του Κ. Βαλαή έχουν τιμηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Klaus Vaclav, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, οι τότε Υπουργοί Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Παύλος Γερουλάνος, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Αλεξάνδρα Τσιάβου (χάλκινη Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012).

Η έκθεση του Σέντρικ Μπουτελιέ εγκαινιάζεται στις 3 Αυγούστου στις 20.30 μ.μ.  Διάρκεια έκθεσης ως τις 12 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00 -13.00, 19.00-1.00.

Kapopoulos Fine Arts Πάτμος: κεντρική πλατεία Χώρα-Πάτμος, τηλ. : 22470 31222.

patmos@kapopoulosart  www.kapopoulosart.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο