“Το Τάβλι” του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Καφενείο “ο Εξαρχειώτης”

 

“Το Τάβλι”
του Δημήτρη Κεχαΐδη
Σκην.: Δανάη Σπηλιώτη

Καφενείο “ο Εξαρχειώτης”

Παράταση παραστάσεων
έως τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Η παράσταση “Το Τάβλι”, το διάσημο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη, μετά την περιοδεία της με την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στα καφενεία της περιοχής, και τη μεγάλη της επιτυχία στο καφενείο “ο Εξαρχειώτης”, παρατείνεται έως τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Ο Φώντας και ο Κόλιας ξετυλίγουν την ιστορία τους σ’ ένα τραπέζι καφενείου. Ο δαιμόνιος στα επιχειρηματικά σχέδια Φώντας προσπαθεί να πείσει τον λαχειοπώλη Κόλια να βάλουν μπροστά ένα πλάνο, να πιάσουν επιτέλους την καλή. Καταστρώνουν τα σχέδιά τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, μα εύκολα ολισθαίνουν στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση. Πατούν στο ανθρώπινο, μα εύκολα εκτρέπονται στο τερατώδες.

Με κύριο όχημα την κωμωδία, με ύφος σε σημεία μπουφόνικο, το “Τάβλι” είναι ένα έργο γεμάτο χιούμορ και πίκρα για την ελληνική κοινωνία, την ιστορία της, τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις της, την προσπάθεια του Νεοέλληνα να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Ανάμεσα σε καφέ, τσίπουρο, χαρτιά και τάβλι, οι ήρωες ψευτοκουβεντιάζουν, παθιάζονται, αστειεύονται, καταστρώνουν μια μεγάλη δουλειά, πιάνονται στα χέρια, ονειρεύονται πάνω από μία παρτίδα τάβλι.

Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη

Παίζουν: Ντίνος Ποντικόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης

Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτογραφίες- αφίσα- trailer: Αντώνης Μίκροβας

Φωτογραφίες παράστασης: Δανάη Δάσκα

Διάρκεια: 65′ 

 

Πρεμιέρα: 14/10

Μέρες και ώρα παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα στις 21.30 (έως τις 16/12)

Χώρος: Καφενείο “Ο Εξαρχειώτης” (Σολωμού 12, Εξάρχεια)

Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων: 6936641544

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

 

Teaser: https://youtu.be/XLF-ZaDxNPc

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές   Πρεμιέρα 17 Μαΐου 2024 Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις των «Βακχών», συνεχίζει

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.more.com/theater/mauri-sampouka-1/   Μετά από αμέτρητες «τελευταίες παραστάσεις» και 2 sold out περιοδείες,