ΑΦΗΓΉΣΕΙΣ  στα FM- με τον  σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΗΓΉΣΕΙΣ  στα FM

 λογοτεχνικά ταξίδια  από τις συχνότητες της ραδιοφωνίας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς διαβάζει Ιερώνυμο Πολλάτο και Άλκη Ζέη  

στο dithepi.gr και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» 

18.00

 

Αφηγήσεις στα FM , η νέα ραδιοφωνική και  διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συνεχίζεται με τον  σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά,  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου  στο dithepi.gr και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4»,  στις 18.00. 

 

Ο Τάκης Τζαμαργιάς διαβάζει τη Στάμω από τους Συνεχόμενους λυγμούς του Ιερώνυμου Πολλάτου και  τη  Διαδήλωση από τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου της Άλκης Ζέη.

 

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό τον πρώτο κύκλο Αφηγήσεων θα ακολουθήσει  ο  ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης,  την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. 

Γιατί τα θέατρα μπορεί να είναι κλειστά, οι καλλιτέχνες όμως συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μας. Με κάθε μέσο διαθέσιμο, υψώνουν τη φωνή τους και συναντούν τους ακροατές στη σφαίρα της μυθοπλασίας και της αφήγησης.

 Οι Κυριακάτικες ραδιοφωνικές  συναντήσεις -αφηγήσεις είναι  διάρκειας περίπου 30 λεπτών έκαστη, μεταδίδονται  από το Kανάλι 1-  Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά ,  στις 18.00, με παράλληλη ανάρτηση  στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως podcasts.

Η νέα ραδιοφωνική και διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Αφηγήσεις στα FM» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο  Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,,,,

 Συνεχόμενοι λυγμοί Ιερώνυμου Πολλάτου

Η Αλεξάνδρα Σιμωτά, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας, είχε εφτά χρόνια στη Σκάλα, μια ήσυχη κωμόπολη το χειμώνα, στα νότια του νησιού. Βρέθηκε εκεί, ως νεοδιοριζόμενη εκπαιδευτικός, γεμάτη ενθουσιασμό και με τη λαχτάρα της μεταλαμπάδευσης των αρχαίων γραμμάτων. Γρήγορα όμως απογοητεύτηκε όταν κατάλαβε πως οι μαθητές της άλλα είχαν στο νου. Η γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση ήταν το μοναδικό τους μέλημα. Άλλωστε, σ’ έναν τουριστικό τόπο, οι νέοι δε χρειάζονταν και πολλές γνώσεις.

Ο μεγάλος περίπατος  του Πέτρου  Άλκη Ζέη.

 Η Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης  με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων