Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ LOVECRAFT COUNTRY Εκδόσεις Κάκτος

MAT RAΦ

 

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ

LOVECRAFT COUNTRY

Εκδόσεις Κάκτος , kaktos.gr

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειμένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάμιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσμιους κινδύνους της λευκής Αμερικής, όσο και τους υπερκόσμιους κινδύνους που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα του Λάβκραφτ.

Ένα μυθιστόρημα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσμους ανάμεσα στη λογοτεχνία τρόμου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόμο του φυλετικού διαχωρισμού που βίωναν οι μαύροι της Αμερικής την εποχή της ρατσιστικής νομοθεσίας που έμεινε γνωστή ως «Νομοθεσία Τζιμ Κρόου».

Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόμενες μεταξύ τους, αποτέλεσε τη βάση της ομώνυμης επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του HBO.

 

Βιογραφικό:

Ο Ματ Ραφ (Matt Ruff) γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1965. Είναι συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Fool on the HillBad MonkeysSet This House in OrderThe Mirage και SewerGas & Electric. Το μυθιστόρημά του Η Χώρα του Λάβκραφτ (Lovecraft Country) έγινε σίριαλ από το HBO.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα 88 Names εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της