Κωνσταντίνος Φραντζής – Τραγουδιστής

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2020 , με μια λέξη ή με πολλές …

Το 2020 με μια λέξη θα το έλεγα σφαλιάρα… Θα το έλεγα τρικλοποδιά. Πάνω που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε αρχίσει να ορθοποδούμε προέκυψε κάτι που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε και να υπολογίσουμε… Ωστόσο εδώ είμαστε παρέα με την αισιοδοξία ακόμα και μέσα από μια τέτοια δοκιμασία.

Πώς νιώθετε μετά από ένα περίπου χρόνο περιορισμού;
Τυχαίνει να είμαι ένας άνθρωπος τσακωμένος με τα πρέπει και τους περιορισμούς… Ωστόσο βρήκα τα πατήματα μου και μπορώ να είμαι δημιουργικός ακόμα και αυτή την περίοδο. Γράφω πολύ μουσική γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος σε πράγματα που με εκφράζουν…

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;
Η πρώτη αντίδραση ήταν ξενέρωμα… Αλλά φυσικά δεν περίμενα να τραβήξει τόσο πολύ. Οπότε στην αρχή ήμουν λίγο παραπάνω αισιόδοξος από όσο έπρεπε.

Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε;
Ξεκίνησα να γράφω μουσική ασταμάτητα να κάνω γυμναστική και να διαβάζω πράγματα που με ενδιαφέρουν.

Ήταν μια νέα αρχή; ή μια λύση για να ξεφύγετε από τον πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;
Νέα αρχή θα είναι αυτή που θα γίνει μετά από την πανδημία… Προετοιμάζω το έδαφος για να είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ στην καινούργια κανονικότητα.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο πιστεύετε ότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και στον εσωτερικό σας κόσμο;

Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει φοβερό ξεκαθάρισμα και στις δουλειές και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όσον αφορά τον εσωτερικό κόσμο, εγώ προσωπικά θα βγω πιο δυνατός, πιο ώριμος και πιο συνειδητοποιημένος.

Η πολιτεία, από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τι πιστεύετε ότι φταίει; Η πολιτεία μόνο, ή σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε μια γενικότερη ανεπάρκεια; Πως το αντιλαμβάνεστε μετά από 10 μήνες;

Ο καλλιτεχνικός χώρος δεν ευθύνεται απλά προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Και η πολιτεία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανταπεξέλθει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση… κανείς δεν φταίει  απόλυτα. Προσωπικά θα περίμενα λίγο καλύτερη αντιμετώπιση ως προς τους καλλιτέχνες. Γιατί, κάπως πρέπει και εμείς να ζήσουμε. 

Από εδώ και έπειτα τι θα θέλατε να διορθώσετε και τι να αλλάξει άρδην; (επαγγελματικά)

Μετά από 10 μήνες, νιώθω ότι οριακά μπορώ να επιβιώσω για λίγους μήνες ακόμα, ωστόσο αντί να αγχώνομαι προσπαθώ να μετατρέψω τη γενικότερη ανεπάρκεια σε δύναμη και δίψα για αυτοβελτίωση και γνώση. 
Από εδώ και πέρα θα κάνω μόνο αυτά για τα οποία είμαι περήφανος και χαρούμενος… Και θα φροντίσω μέσα από τη δουλειά μου να δείξω επιτέλους ποιος είναι ο πραγματικός Κωνσταντίνος.

Για τις online παραστάσεις τι έχετε να πείτε;

Οι online παραστάσεις δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσουν την ενέργεια και την αλληλεπίδραση των live εμφανίσεων και μιλάω ως τραγουδιστής που έχω κάνει και Μιούζικαλ. Δεν αντικαθίσταται με τίποτα η ζωντανή επικοινωνία με το κοινό…

Πώς φαντάζεστε τη νέα χρονιά;

Φαντάζομαι πως με το που αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που λέγεται κορωνοιός, ο κόσμος θα είναι διψασμένος για διασκέδαση, για ψυχαγωγία και για αλληλεπίδραση.

Τι κρατάτε από όλη αυτήν την εμπειρία; Και τι πετάτε; (γενικά όχι μόνο για τα επαγγελματικά)
Κρατάω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή και ότι το σημαντικότερο είναι να έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά. Και πετάω όλες τις άσχημες αναμνήσεις που προξένησε η επαγγελματική απραγία.

Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;

13)  «Dream on»

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα