«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού – Ζάκυνθος

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

του Διονυσίου Σολωμού

σε μουσική Τιμόθεου Αρβανιτάκη

 

Κυριακή 1η Αυγούστου στις 21:00

Λόφος του Στράνη – Ζάκυνθος

 

Το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο LIBRO CORO και η μαέστρος του Ανθή Γουρουντή έχοντας ενταγμένα στο ρεπερτόριό τους σημαντικά έργα της επτανησιακής μουσικής σχολής- με κορωνίδα την φετινή σειρά συναυλιών με τον «Ύμνον εις την ελευθερίαν» Δ. Σολωμού-Ν. Μάντζαρου- με μεγάλη  χαρά και ευθύνη απεδέχθησαν την πρόσκληση να συμπράξουν καλλιτεχνικά σε μία εμβληματική συναυλία στο νησί της Ζακύνθου, αφιερωμένης στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μιας εκδήλωσης τελούσας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Η συναυλία «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 21:00 στον «Λόφο του Στράνη», στον τόπο όπου ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολομός συνέγραψε το ποίημα, και θα παρουσιαστεί σε πρώτη ολοκληρωμένη εκτέλεση σε μουσική σύνθεση του σπουδαίου Ζακυνθινού συνθέτη Τιμόθεου Αρβανιτάκη.

 

Το έργο – μια ηρωική λειτουργία σε μορφή ορατορίου για μικτή χορωδία, σολίστ και μεγάλη συμφωνική ορχήστρα-ερείδεται στα παραδοσιακά μουσικά στοιχεία της Ζακύνθου και της γενικότερης επτανησιακής κουλτούρας, στη δε παρούσα συναυλία θα διευθύνει ο συνθέτης του, Τιμόθεος Αρβανιτάκης.

 

Η συναυλία συνδιοργανώνεται από το σωματείο ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ και την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορωδίες: LIBRO CORO, IONIO KYMA, ΜΠΟΝΕΣ ΝΟΤΕΣ

Σολίστ: Δημήτρης Υφαντής, Ελένη Βουδουράκη, Ανδριάνα Λυκούρεση, Igor Toikin,  Νίκος Τρούσσας

Αφήγηση: Αγγελική Αγαλιανού- Κωσταντής Μουζάκης

Συμμετέχει συμφωνική ορχήστρα και μαντολινάτα.

Διεύθυνση: Τιμόθεος Αρβανιτάκης

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ | Roof Garden| KAKTOS

  ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ Roof Garden Ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ kaktos.gr   Μέσα από μικρές, καθημερινές ιστορίες (δοσμένες άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρότερο