Κατερίνα Ντίνου – Τραγουδίστρια

Η Κατερίνα Ντίνου έρχεται γεμάτη όρεξη για τραγούδι και με μια μεγάλη Επιθυμία, δείτε τι μας λέει

 

Ξεκινάμε με τη λέξη Επιθυμία… ποια είναι η πιο βαθιά επιθυμία σας σήμερα;

Η επιθυμία να κρατώ τις πιο βαθιές μου επιθυμίες ζωντανές, με τη φλόγα τους άσβεστη στο χρόνο. Η επιθυμία να τις τραγουδώ.

Γιατί ήταν αυτή η λέξη όνομα δίσκου; (κάντε μας μια παρουσίαση της νέας δουλειάς)

Η “Επιθυμία” ήταν το πρώτο τραγούδι του δίσκου που ηχογραφήθηκε. Το πρώτο συναίσθημα που νιώθει κάποιος πριν αυτό γίνει βίωμα ή όνειρο, είναι η επιθυμία του. Εκτός από ένα τραγούδι λοιπόν που αγαπώ βαθιά, είναι και μια λέξη που κουβαλάει την ενέργεια του ξεκινήματος.
Η “Επιθυμία” είναι ο έκτος μου δίσκος, κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο, είναι ένας κύκλος σύγχρονων λαϊκών τραγουδιών σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου και μουσική και ενορχηστρώσεις του Βαγγέλη Μαχαίρα.

 

Τραγούδι Επιθυμία

Μετά από μια παύση είμαστε και πάλι ενεργοί. Πως νιώθετε για αυτό;

Μόνο χαρά, που η ζωή θα ξαναπάρει το δρόμο της. Συγκίνηση που θα ξαναμοιραστώ από σκηνής τραγούδια και συναισθήματα. Σα να κλείνει μια μεγάλη παρένθεση που στοίχισε πολύ και σε πολλά επίπεδα.

Εσάς σας βοήθησε, σας δυσκόλεψε, αυτή η παύση; Τι σας έδωσε ; και τι σας πήρε;

Μου πήρε τον πολύτιμο, ανεκτίμητο αυθορμητισμό των στιγμών με τους ανθρώπους, ξαφνικά έπρεπε να ελέγχεις το συναίσθημα, την έκφραση, τις αγκαλιές, την επαφή.  Είναι τεράστια η ψυχική πίεση που πρέπει να διαχειριστείς σε ένα καθεστώς απαγορεύσεων, όταν είσαι φτιαγμένος ή «δουλεμένος» να ζεις, να δημιουργείς και να εκφράζεσαι ελεύθερα. Η έλλειψη της ζωντανής αλληλεπίδρασης μέσω της μουσικής  και μάλιστα οι θολές προοπτικές, τα ασαφή χρονικά όρια αυτής της πραγματικότητας, είναι μια συνθήκη που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Η μόνη υγιής αντίδραση είναι η δημιουργία. Παρά τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες  λοιπόν, ήταν ένα διάστημα πολύ δημιουργικό για μένα.
Μου έδωσε επίσης ένα μοναδικό συναίσθημα αγάπης από ανθρώπους , μια έγνοια, ένα αλλιώτικο δέσιμο, πήρα τόση αγάπη που νιώθω ευλογημένη.

Μουσικά πως είναι τα πράγματα; Πως βλέπετε το χώρο σας σήμερα μετά την πανδημία;

Θέλω να είμαι αισιόδοξη και να περιμένω μόνο καλύτερες μέρες, θέλω να πιστεύω πως όλη αυτή η σκοτεινιά που ζήσαμε είναι παρελθόν . Ο κόσμος της μουσικής βγαίνει πολύ βαθιά πληγωμένος  από αυτήν την δοκιμασία. Θα τα βρούμε τα βήματά μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, να σας γνωρίσουμε καλύτερα.
Που μεγαλώσατε;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε έναν μαγικό τόπο τη Γλώσσα Σκοπέλου. Μεγαλώνοντας σε νησί, έμαθα να ζω με ελεύθερη σκέψη κι ανοιχτό ορίζοντα. Δυο υπέροχοι γονείς, ένας σπουδαίος αδερφός, ανοιχτές γειτονιές, καρδιές και πόρτες, θάλασσα, χρώματα κι αρώματα που σου σημαδεύουν ψυχή και μυαλό και τα κουβαλάς πάντα μέσα σου. Εκεί, άρχισαν και τα πρώτα όνειρα που δεν άλλαξαν ποτέ.
Από παιδί είχα αποφασίσει ότι θέλω να ζω με τη μουσική και να σπουδάσω φαρμακευτική. Στα παιδικά μου ακόμα χρόνια άρχισε η σχέση με τη μουσική, έγραφα στίχους και τραγούδια με την κιθάρα μου, τελείωσα τη Φαρμακευτική σχολή στη Θεσσαλονίκη και μετά η μουσική έγινε ο μόνος δρόμος.

Πως ήταν τα παιδικά και μαθητικά σας χρόνια;

Όμορφα χρόνια , με την απλότητα και τη γοητεία μιας επαρχίας,  που σου χαρίζει απλόχερα τα δώρα της φύσης και την αμεσότητα των ανθρώπινων σχέσεων.
Τα παιδικά και τα μαθητικά χρόνια μου είναι χαραγμένες στιγμές μέσα μου , εικόνες και σχέσεις που κρατάνε στο χρόνο και σε κάθε επιστροφή εκεί, είναι ανοιχτές αγκαλιές, καλωσορίσματα και ζωντανές μνήμες.

Πως ήρθε η μουσική στη ζωή σας;

Στη μουσική μας μύησαν από την αρχή της ζωής μας, εμένα και τον αδερφό μου, οι γονείς μας, που ζουν κάθε τους στιγμή και συναίσθημα μέσα από μουσικές και τραγούδια. Μουσικά όργανα στο σπίτι μας υπήρχαν πάντα, μιας και ο μπαμπάς μου παίζει μπουζούκι και τραγουδάει και η μαμά τον συνοδεύει με την υπέροχη φωνή της. Μπουζούκι έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου και μετά, στα 11 χρόνια μου, μια κιθάρα ήρθε να γίνει η σχέση της ζωής μου. Κι από τότε που θυμάμαι να ζω, τραγουδούσα και μάζευα μουσικές σε βινύλια σα να ήταν το πολυτιμότερο πράγμα του κόσμου.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή ;

Πάντα ακολουθούσα τα θέλω της ψυχής μου, γι αυτό και έχω να θυμάμαι μέχρι τώρα στιγμές πολύ έντονες. Αν όμως πρέπει να διαλέξω μία, είναι πάντα αυτή που περιμένω να ρθει.

Ποιους έχετε ως ινδάλματα στη μουσική;

Ένας μουσικός θησαυρός η ελληνική μουσική. Εκεί έχω αμέτρητες λατρεμένες στιγμές συνθετών, ερμηνειών, γραφής. Ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Λοΐζος, ο Κουγιουμτζής, ο Σπανός είναι τα πρώτα ονόματα που έρχονται στη σκέψη μου, σε μια ατελείωτη λίστα πολύτιμων γραφών στην ελληνική μουσική.

..Έχετε απωθημένο ;

Έχω ένα συγκεκριμένο ταξίδι σε κάποιον σημαδεμένο προορισμό. Το καθυστερώ όμως εσκεμμένα. Δεν θα ρίσκαρα να λιγοστέψω ένα όνειρο από λάθος συνθήκες.

••Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αφιερώσετε ένα αγαπημένο τραγούδι ή στίχο;

…στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι
πάντα γελαστοί και γελασμένοι.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΚΗΤΟΣ του Βαγγέλη Ρωμνιού

Το «Κήτος», αλλάζει στέγη και έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από τις 17 Μαϊου  έως τις 2 Ιουνίου και μόνο για 11 παραστάσεις.

Κέννυ & Φενού

Studio Μαυρομιχάλη   Κέννυ & Φενού  Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 Κάθε Τετάρτη στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 (για 8 παραστάσεις)   Ένα έργο

«Αρμένισμα στις θάλασσες»

                     «Αρμένισμα στις θάλασσες»                               Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά            

Ραφαέλ Σανταντρέου Χωρίς φόβο

Ραφαέλ Σανταντρέου Χωρίς φόβο Η τεκμηριωμένη μέθοδος για να ξεπεράσουμε το άγχος, τις ιδεοληψίες, την υποχονδρίαση και οποιονδήποτε αβάσιμο φόβο Μετάφραση: Χριστίνα Αμαργιανού Σελίδες: 329,