ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΤΙΣ ΜΠΕΝ ΚΑΡΜΑΤΖ -ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ

Την εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού, όλοι μας, σίγουρα αποκτήσαμε μία διαφορετική οικειότητα με τα άψυχα αντικείμενα και με το άγγιγμά τους σ’ αυτά! Το αίσθημα που εκπέμπουν τα αντικείμενα είναι διαχρονικό και γεμάτο στοργή! Τα έργα του ΚΑΡΜΑΤΖ είναι μία σύνθεση οκτώ χρωμάτων, εκ των οποίων τα επτά έχουν την ίδια φωτεινότητα!
Ο Κάρματζ παντρεύοντας της τέχνη της ξυλουργικής και της ραπτικής, ανατρέχει στην θεωρία του χρώματος του Joseph Albers. Συνθέτει μια αισθητική, η οποία, δομείται από συγκεκριμένα χρώματα ως αφετηρία. Έπειτα τα αναμιγνύει σε διαφορετικά σχήματα με διαφορετικές υφές. Έτσι δημιουργείται μια οπτική ανατροπή στη σχέση σχήματος χρώματος. Ο επισκέπτης δηλαδή, αντί να επικεντρώνει την προσοχή του πρώτα στο σχήμα, την μετατοπίζει στο χρώμα. Το αντικείμενο παίρνει σχήμα μέσου του χρώματος το οποίο προτρέπει τον επισκέπτη να νιώσει την υφή του και να το αγγίξει!
Στη Γκαλερί τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από νόμο διαδικασίες για τον covid 19 και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμενους ή με rapid test Η μάσκα θεωρείται απαραίτητη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –