«Μπουμπουλίνα» «Μαντώ Μαυρογένους» Εκδόσεις Διάπλαση

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

«Μπουμπουλίνα»

«Μαντώ Μαυρογένους»

 

 

Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν δύο βιβλία, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για τη «Μπουμπουλίνα» και τη «Μαντώ Μαυρογένους», δυο γυναίκες – δύο ηρωίδες, που πρόσφεραν τα πάντα για τον απελευθερωτικό αγώνα.

Η Χρυσάνθη Καραΐσκου, συγγραφέας και των δύο βιβλίων αποδίδει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζωή και τo έργo αυτών των δύο σπουδαίων γυναικών, ενώ η εικονογράφηση των βιβλίων ανήκει στην Κατερίνα Βερούτσου.

 

«Μπουμπουλίνα»

 

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ

Εικονογράφηση: κατερινα βερουτσου

 

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια δυναμική γυναίκα που εργάστηκε σκληρά για την υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας, μπαίνοντας επικεφαλής του στόλου που ναυπήγησε η ίδια και πολεμώντας στο πλευρό των συντρόφων της.

 

Η πρωτότυπα γραμμένη και εξαιρετικά εικονογραφημένη ιστορία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, μιας ηρωίδας που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία τους.

«Μαντώ Μαυρογένους»

 

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

 

Η Μαντώ Μαυρογένους υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια αρχόντισσα που ξόδεψε όλη της την περιουσία για να βοηθήσει τους συμπατριώτες της να πολεμήσουν τους Οθωμανούς, μπαίνοντας μάλιστα η ίδια μπροστά σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

 

Η ζωή της Μαντούς Μαυρογένους γραμμένη με γλαφυρό τρόπο από την συγγραφέα του βιβλίου, Χρυσάνθη Καραΐσκου, που δε δίστασε να θυσιάσει τα πάντα για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

 

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Σόλωνος 19, 106 71 Κολωνάκι

Τηλ.: 2169003693, e-mail: [email protected]

ΕΔΡΑ: Εμμανουήλ Παππά 6, 122 42 Ελαιώνας

Τηλ.: 210-3808455, 210-3808445,  e-mail: [email protected]

website: www.diaplasibooks.gr

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ 2η χρονιά

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει για 2η χρονιά το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ Η παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη που έδωσε άλλο νόημα σε