Κατερίνα Νταλιάνη Ηθοποιός

 Η Κατερίνα Νταλιάνη είναι  ηθοποιός και συζητάμε για τη παράσταση στην οποία συμμετέχει, ας την γνωρίσουμε καλύτερα 

 

 

Πως πρέκυψε αυτή η επιλογή του έργου «Β Α Κ Χ Α Ι, μία συλλογική αφήγηση» ;

 

Η επιλογή έγινε από τα μέλη της ομάδας ΕΠΤΑΡΧΕΙΑ.

 

Τι θα πάρει ο θεατής φεύγοντας;

 Θα έχει ακούσει το κείμενο των Βακχών  και αυτό δεν το θεωρώ καθόλου ασήμαντο. Δεν πιστεύω ότι τα αρχαία κείμενα είναι ιερά και πρέπει να παίζονται και να ξαναπαίζονται χωρίς να αλλάζει τίποτα αλλά μέσα σε αυτό το έργο υπάρχουν ζητήματα που μας αφορούν από πάντα και για πάντα . Και αυτά τα κείμενα έχουν μια καταπληκτική λειτουργία . Όλα γίνονται με τις λέξεις.  Ότι συμβαίνει, ειπώνεται , η φαντασία ανοίγει με το λόγο και όχι με την εικόνα. Είναι ποιητικά έργα και πολιτικά , ανοίγουν διαλόγους που μας αφορούν πυρηνικά. Σε συνδυασμό λοιπόν με την προσπάθεια για συλλογική αφήγηση αυτού του κειμένου νομίζω ότι ο θεατής φεύγοντας θα πάρει της εξής φράση :

Δεν μπορούμε να πούμε αυτές τις λέξεις ,πάρα μόνο όλοι μαζί!

 

Τι σημαίνει για εσάς θέατρο;

 

Το θέατρο για μένα πέρα από  μια συλλογική προσπάθεια να αφηγηθούμε μια ιστορία είναι και μια  απόλυτη προσπάθεια να εκφέρουμε τις λέξεις, κάτι σαν ποίηση. Όταν αυτές οι λειτουργίες παλεύουμε όλοι μαζί , να υπάρξουν, το θέατρο είναι μια πολιτική πράξη με τρομερή δύναμη. 

 

Ποιο ήταν το ίνδαλμα σας;

Δεν έχω

 

Ποια πρόσωπα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας;

 Πολλοί άνθρωποι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Μου αρέσει να είμαι μέλος μιας κοινότητας που τα πλάσματα μέσα σε αυτή αλληλοεμπνέονται, θαυμάζουν το ένα το άλλο, και όλοι μαζί εργάζονται για να φωτιστεί αυτό που συλλογικά/ κοινωνικά έχουμε ανάγκη. Συνεπώς ψάχνω ανθρώπους με βάση αυτή τη λειτουργία και στη ζωή μου και στο θέατρο και ευτυχώς έχω βρει αρκετούς και σημαντικούς όχι μόνο για μένα αλλά και συνολικά.

 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στη δουλειά αυτή;

 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω δεν αφορούν μόνο τη δουλειά αυτή αλλά την κοινωνία. Και ειδικά στη δουλειά αυτή που πρέπει  να υπάρχει αυτός ο ανοιχτός διάλογος του θεάτρου με την πολιτεία, τα πάντα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

 

 

 Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

 

Τα σχέδιά μου είναι και πολύ γενικά και πολύ ειδικά.  Όπως το πάρει κανείς.  Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ σε αυτό που κάνω να είμαι όσο πιο έντιμη μπορώ απέναντι σε αυτά που ιδεολογικά πιστεύω.  Πολλές φορές δεν τα καταφέρνω και δεν θα τα καταφέρω αλλά σε αυτό τον κόσμο ζούμε ….

 

Κλείνοντας  θα θέλαμε να μας αφιερώσετε  μια ατάκα από το έργο που σας εντυπωσιάζει

 

“Εκείνα που είναι να γίνουν δεν έγιναν ποτέ

Κι αυτά που γίνονται. Δεν ήταν για να γίνουν

 

Σιωπή. Σιωπή  “

 

 

Β Α Κ Χ Α Ι
μία συλλογική αφήγηση

 

από το Θεατρικό σχήμα «ΕΠΤΑΡΧΕΙΑ»

 

Τελευταίες παραστάσεις

https://www.viva.gr/tickets/theater/bakxai-mia-syllogiki-afigisi/

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων