«Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά & εφήβους με την Σοφία Παπαδοπούλου

«Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού

για παιδιά & εφήβους με την Σοφία Παπαδοπούλου,

και την Ομάδα των Πέντε Εποχών,

κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Θέατρό 104»

Τα παιδιά, ως ευαίσθητοι αποδέκτες απορροφούν όλους τους κραδασμούς της σύγχρονης κοινωνίας, γι’ αυτό στις μέρες μας η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία και έκφραση είναι επιτακτική.

Η Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια φιλοδοξεί και αυτή την χρονιά μέσω της χαράς του παιχνιδιού και του θεάτρου, να δώσει μια διέξοδο στις ανησυχίες των παιδιών, που θα «φωτίσει» τον ψυχικό τους κόσμο, θα «ξεκλειδώσει» τις καρδιές και τα εκφραστικά τους μέσα και θα τα οδηγήσει στα «μονοπάτια» της ενσυναίσθησης.

Στα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών, που στεγάζονται στο Θέατρο 104 από το 2014, σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργασία (χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους) τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με την δική τους αλήθεια και να ανακαλύψουν τον «έναν», τον «μοναδικό» εαυτό τους, να κινητοποιήσουν μηχανισμούς προσαρμογής και τελικά να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν, να σχετιστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής. Συγκεκριμένα: μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βρίσκουν μόνα τους απαντήσεις και λύσεις, μαθαίνουν να «αναγνωρίζουν» τα συναισθήματα τους και τα συναισθήματα των άλλων, ενισχύουν την αισθητική καλλιέργεια και την γλωσσική τους

ανάπτυξη.

Με πολλαπλά ερεθίσματα (από τις τέχνες, την κοινωνική ζωή, ψυχολογία, λογοτεχνία κα) και τεχνικές (θεατρικό παιχνίδι, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων) τα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών λειτουργούν ως ένα «πεδίο δράσης», που αποτελεί για τα παιδιά πηγή ευαισθητοποίησης, έκφρασης, επινόησης, αλληλεπίδρασης, αυτοπεποίθησης, αποδοχής, έκπληξης, διασκέδασης, απόλαυσης και στοχασμού!

Τα παιδιά θα έχουν την χαρά να «μοιραστούν» την εμπειρία τους, με γονείς συγγενείς και φίλους «στην δική τους παράσταση», που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Θέσεις περιορισμένες!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν

30/9 ξεκινούν τα τμήματα για νήπια και μικρά παιδιά

και 1/10 το τμήμα των εφήβων

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

*Στο χώρο μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την προστασία όλων μας.

Πληροφορίες:

Εμψύχωση- Θεατρική κατεύθυνση: Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής & ιδρυτικό μέλος της Ομάδας των Πέντε Εποχών.

Εργαστήρια:

  • Για νήπια (2,5-5,5 ετών) κάθε Παρασκευή 17:30 – 18:30 (από 30/9)
  • Για παιδιά (6-11 ετών) κάθε Παρασκευή 19:00 – 20:30 (από 30/9)
  • Για εφήβους (12-17 ετών) κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30 (από 1/10)

ΘΕΑΤΡΟ 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2121 010582 & 6932 321039

www.omada5epoxon.gr

Email: info@omada5epoxon.gr

Instagram: omada5epoxon

Fb: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών

Fb: Εργαστήρι Θεάτρου Πέντε Εποχών – Σοφία Παπαδοπούλου

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας των Πέντε Εποχών και ασχολείται µε το θέατρο για παιδιά από το 2005. Έχει γράψει 3 θεατρικά έργα: «Χώρα ονείρων», «Αν» και τα «Παιχνιδομαγέματα» μια παράσταση που παίζεται από το 2014 έως και σήμερα και αγαπήθηκε όσο λίγες από μικρούς αλλά και από μεγάλους. Έχει κάνει τις εξής θεατρικές διασκευές: «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας», «Ο μικρός πρίγκιπας» και «Πουπουλένια Πολιτεία» από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Επίσης έχει σχεδιάσει πληθώρα εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων και είναι βασική εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας από το 2007. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι από τους «μαθητές» της όταν πρωτοξεκίνησαν τα εργαστήρια ήταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και τώρα που είναι πρωτοετείς στο πανεπιστήμιο συνεχίζουν ακόμα. Η Σοφία γράφει, παίζει και σκηνοθετεί µα κυρίως ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο