Κατακλυσμοί II – Δαυίδ Μπενφοράδο

Μια σειρά έργων σε φωτεινές αποχρώσεις και με το διάφανο, το αχνό και το λευκό να κυριαρχούν επάνω στην ζωγραφική επιφάνεια του πίνακα, έρχεται ως δεύτερη ενότητα να συμπληρώσει στην Γκαλερί Kourd τους «Κατακλυσμούς» του ζωγράφου Δαυίδ Μπενφοράδο.

Το εκθεσιακό δίπτυχο Κατακλυσμοί Ι και
Κατακλυσμοί ΙΙ συγκροτήθηκε από την επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Βαροπούλου και ξεδιπλώθηκε στην αίθουσα της γκαλερί σε δύο διαδοχικές φάσεις που είχαν για βάση χρωματικά κριτήρια και για γνώμονα το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως.

 

Όνομα αρχείου: Kourd_gallery_David_Benforado_Red_IV_linen_150x150_LR.jpg
Τίτλος: “Κόκκινο, 2019”
Υλικό: λάδι σε λινό.
Διάσταση : 150 x 150 εκ.

«Συνεπής στην πλαστική αναζήτηση του ο Μπενφοράδο, πάντα με την ίδια ορμή στην ζωγραφική χειρονομία του, συνεχίζει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών, στα αφαιρετικά σχήματα, στις ρευστές φόρμες. Μολονότι η αφαιρετική γραφή δεν έχει αλλάξει αφετηρία, η αίσθηση την οποία αποπνέουν οι πίνακες της δεύτερης ενότητας, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της πρώτης. Έτσι καθώς το παιχνίδι με τις περιρρέουσες ατμόσφαιρες έχει στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις και η διάθεση για τα απαστράπτοντα χρώματα, για το φανταστικό και το λυρικό στοιχείο είναι απροκάλυπτη, ο θεατής νοιώθει κάτι σαν ένα προμήνυμα του χαρμόσυνου να αντιπαρατίθεται στην σκοτεινιά», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης.
Ο Δαυίδ Μπενφοράδο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική́/ εγκαταστάσεις στο Brandeis University των ΗΠA δίπλα στους Graham Campbell, Susan Lichman, Tom Bills και Enrico Gatson. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη δίπλα στον Akos Birkas. Έζησε για 17 χρόνια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης όπως Λονδίνο, Βερολίνο, Φλωρεντία αλλά́ και στη Σύρο. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένεια του.
Ο Μπενφοράδο έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και πρότζεκτ όπως στο Μουσείο Φρυσίρα στην Αθήνα, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο και στο Εβραϊκό́ Μουσείο Βερολίνου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στο Ελληνικό́ Ίδρυμα Πολιτισμού́ Βερολίνου, στο Εβραϊκό́ Μουσείο Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Ελπίς (Fondazione Elpis) για την υλοποίηση ατομικής έκθεσης στο Τραταλίας της Σαρδηνίας.

Λεπτομέρειες έκθεσης.
Τίτλος έκθεσης: Κατακλυσμοί II
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 20.00
Καλλιτέχνης: Δαυίδ Μπενφοράδο
Επιμέλεια: Ελένη Βαροπούλου.
Ημερομηνία: 13.10.2022 – 16.11.2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12 – 8 μμ. και Σάββατο 11 – 3 μμ.
Τόπος: Kourd Gallery, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών.

Πληροφορίες
Χάικ Ι. Κουρδογλανιάν
Τηλέφωνο: 2106426573
email: [email protected]
www.gallerykourd.gr
Instagram: @kourdgallery
davidbenforado.com
Instagram: davidbenforado_studio

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο