Μιχάλης Κουμπιός – Θανάσης Βασιλάς Ένα ταξίδι στη χώρα του μπουζουκιού

Μιχάλης Κουμπιός – Θανάσης Βασιλάς
Ένα ταξίδι στη χώρα του μπουζουκιού


Μουσική βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, 20:30

   

 

Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός και ο σολίστ του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς θα δώσουν συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του συλλόγου “Οι φίλοι της μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, 20:30, με τίτλο «Ένα ταξίδι στη χώρα του μπουζουκιού».

Θα παρουσιάσουν ένα ταξίδι με τα πιο γνωστά οργανικά του μπουζουκιού που γράφτηκαν από το 1930 μέχρι τις μέρες μας.

Από το πρώτο οργανικό με μπουζούκι, «Το μινόρε του τεκέ» του Γιάννη Χαλκιά  και τις συνθέσεις που έγραψαν δεξιοτέχνες όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας κι ο Μανώλης Χιώτης έως τα οργανικά του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ένα μελωδικό ταξίδι με ταξίμια για τόπους κι ανθρώπους, από το ομώνυμο άλμπουμ του Θανάση Βασιλά αλλά και  τα πιο χαρακτηριστικά οργανικά για μπουζούκι του Μιχάλη Κουμπιού.

Μια συναυλία για όλους όσοι αγαπούν το μπουζούκι η οποία υπόσχεται να γοητεύσει κι εκείνους που θέλουν τώρα να το ανακαλύψουν!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ

Ο Μιχάλης Κουμπιός γεννήθηκε στη Ρόδο στις 13 Οκτωβρίου 1965 και μεγάλωσε στο νησί Τήλος του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Μελέτησε και μελετά την ελληνική μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της.

Από το 1986 που κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Μάης χωρίς άνοιξη» έως σήμερα έχει στο ενεργητικό του πληθώρα δίσκων οργανικής μουσικής. Οργανικές συνθέσεις  του έχουν συμπεριληφθεί σε δημοφιλείς διεθνείς συλλογές κι έχουν χορογραφηθεί από χοροθέατρα ανά τον κόσμο. Έχει γράψει μουσική για την τηλεόραση αλλά και για περισσότερα από πενήντα διεθνή ντοκιμαντέρ. Υπήρξε εμπνευστής και για πολλά χρόνια διευθυντής του μουσικού περιοδικού «Δίφωνο» ενώ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής σε κύκλους συναυλιών στο Θέατρο Badminton. Τα τελευταία  χρόνια δραστηριοποιείται στο  Christmas Theater.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει και τραγούδια υψηλής αναγνωσιμότητας με τραγουδιστές όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Γλυκερία, η Ελεονόρα Ζουγανέλη, ο Βασίλης Λέκκας, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Χαρούλης, κ.ά.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ

Ο Θανάσης Βασιλάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Αυγούστου 1973 και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Μιχάλης Κουμπιός, Χρήστος Λεοντής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Σπανός, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μαίρη Λίντα, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος κ.α.

Το 2000 δημιούργησε με άλλους τρεις δεξιοτέχνες του μπουζουκιού το κουαρτέτο «Ραστ» με το οποίο για πέντε χρόνια εμφανίστηκαν σε μουσικές σκηνές και θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ κυκλοφόρησαν και δύο C.D ορχηστρικής μουσικής για μπουζούκι.

Το 2014 κυκλοφόρησαν οι «Αντιθέσεις», άλμπουμ στο οποίο εκτός από τις κλασικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, ο Θανάσης Βασιλάς μπερδεύει γλυκά τη «Moonlight sonata» του Μπετόβεν με τη «Νύχτα μαγικιά» ενώ στο «Μοιρολόι της βροχής» τραγουδά ο ίδιος ο Μίκης.

Σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κουμπιό, τα τελευταία χρόνια έκανε τέσσερις διεθνείς κυκλοφορίες. Το άλμπουμ “Galazio” με μελωδίες για μπουζούκι του Μίκη Θεοδωράκη, το άλμπουμ “Hellada” με μελωδίες σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, ένα συναρπαστικό ηχογράφημα με τίτλο “Ταξίμια για τόπους και ανθρώπους” και το πρωτοποριακό  άλμπουμ άμπιεντ μουσικής “Νηνεμία” για συνθεσάιζερ και μπουζούκι σε μουσική του Μιχάλη Κουμπιού.

Τα τελευταία 18 χρόνια διευθύνει τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συμμετέχουν:
Νίκος Γκιόλιας: κιθάρα

Θεόδωρος Κουέλης: κοντραμπάσο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022
ώρα έναρξης: 20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr
– Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο