ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ – Γιάννης Μαθές – Μάνος Σαγκρής

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ

Γιάννης Μαθές – Μάνος Σαγκρής

Δουλειά, δανεικά, εννιά με εννέα

κι αν ζω τελικά δεν έχω ιδέα”.

Με δυο λόγια σαν να λέμε “του ‘80 γενιά”. Στην αρένα σταθερά, άλλοι γενναίοι, άλλοι φοβισμένοι. Περίπου πεθαίνουν, περίπου ζουν.

Σίγουρα όλοι διψάνε για μιαν άλλη θέα.


Το τραγούδι που έγραψαν ο
Γιάννης Μαθές και ο Μάνος Σαγκρής για την ομώνυμη θεατρική παράσταση που φέτος σπάει ταμεία, τώρα στην unplugged εκδοχή του.

Με 2 από τα 5 μέλη τού μουσικού σχήματος που έφτιαξαν οι δύο δημιουργοί και ξεχώρισε στον πρόσφατο μεγάλο διαγωνισμό τής Εδέμ και τού Μεγάρου Μουσικής. Τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου στην κλασική και τον Ιάσονα Μαυρογεώργο στην ακουστική κιθάρα.
Γιουκαλίλι: Γιάννης Μαθές.

Μετά το «Ανήλικο», το πρώτο τους album από τη Μικρή Άρκτο, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, αλλά και επόμενες κυκλοφορίες (Στέλλα, Τα κοχύλια του Χειμώνα) και συνεργασίες όπως αυτή με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (Απευθείας στην καρδιά) και τις Σκιαδαρέσες (Δεκάξι), το δίδυμο δημιουργών επανέρχεται με το νέο single «Οικόπεδα με θέα», προπομπό της ολοκληρωμένης δισκογραφικής τους δουλειάς που αναμένεται μέσα στο 2023.

Ακούστε εδώ το τραγούδι, unplugged, μαζί με το video γυρισμένο στο home studio τού Γιάννη Μαθέ:
https://youtu.be/NGpCEllUuSg

αλλά και από τη studio εκδοχή του:

https://www.youtube.com/watch?v=EswRIe4K7nc

(46) Οικόπεδα με θέα | Γιάννης Μαθές, Μάνος Σαγκρής – YouTube


Η ηχογράφηση τής studio εκδοχής έγινε παρέα και με τους υπόλοιπους τής ομάδας: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (ηλεκτρική κιθάρα), Ιάσονας Μαυρογεώργος (ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα), Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα), Alex Monteiro Da Silva (μπάσο), Βασίλης Χωριανόπουλος (τύμπανα), Τάκης Βασιλείου (κρουστά).


Το τραγούδι κυκλοφορεί στο Spotify και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

https://open.spotify.com/album/5aAYcWQyr24wCyFkakhVxp?si=585_tha2TA-4VJM8Eos1Qw

*Στην παράσταση «Οικόπεδα με θέα» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Μπέζος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μάριος Μαριόλος.

– – – – –

Λίγα λόγια για τους δύο δημιουργούς

Ο Γιάννης Μαθές γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με την σύνθεση, ενορχήστρωση και ερμηνεία τραγουδιού, όπως επίσης και με τη δημιουργία μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, απόφοιτος του κονσερβατορίου «Φίλιππος Νάκας». Επίσης, είναι τελειόφοιτος ελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει δεκαετείς σπουδές πιάνου, μαθήματα τραγουδιού όπως επίσης μαθήματα χορού, κινησιολογίας και σεμινάρια υποκριτικής. Το 1998 «ανακαλύπτεται» από τη Δήμητρα Γαλάνη, και ξεκινά επίσημα το μουσικό του ταξίδι.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει συμπράξει στα πλαίσια μουσικών παραστάσεων και ζωντανών εμφανίσεων σε μουσικές και θεατρικές σκηνές ανά την Ελλάδα με τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές: Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάνος Ελευθερίου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Πάριος, Γιώργος Μαρίνος, Στέφανος Κορκολής κ.ά.

Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες (Οικόπεδα με θέα, Η ανθρώπινη φωνή, Οι μάγισσες του Σάλεμ, Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια, The children κ.α) και έχει αποσπάσει το Α’ βραβείο καλύτερης μουσικής στα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποψηφιότητα για βραβείο Αθηνοράματος.

Ο Γιάννης Μαθές και ο Μάνος Σαγκρής συνεργάζονται στενά, από το 2014, όπου και απέσπασαν βραβείο για το τραγούδι τους «Οι αιρετικοί» από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το 2017 πήραν την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό νέων δημιουργών του σημαντικού Φεστιβάλ River Party, με το τραγούδι «Παιδί», ενώ τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από τη Μικρή Άρκτο του Παρασκευά Καρασούλου, με γενικό τίτλο «Ανήλικο». Το 2019 έγραψαν το single «Απευθείας στην καρδιά» για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Το 2023 διακρίθηκαν ως δημιουργοί στο διεθνή διαγωνισμό της ΕΔΕΜ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Ανοιχτές Πλατφόρμες».

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο