ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ 8οΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

8ο  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 12-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

 

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ διοργανώνει ένα Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ , τιμώντας νέους και  παλαιότερους δημιουργούς που οι ταινίες τους αξίζουν να προβληθούν στο ευρύτερο κοινό.

Για φέτος 20 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 12-15 Οκτωβρίου, με 4 προβολές την ημέρα και ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ.

Η ΕΕΝ αγαπά και τιμά το ελληνικό ντοκιμαντέρ και τους δημιουργούς του και δεν ξεχνά ότι:

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 

 

 Ειδικότερα:

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

Δύο MASTERCLASSES από τον σπουδαίο Δανό expert Tue Steen Müller

7ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς  με θέμα «Από την αρχική ιδέα έως το Trailer και το Teaser. Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προσέλκυση του κοινού».

Ειδική τιμητική προβολή της βραβευμένης ταινίας από την Βόρεια Μακεδονία HONEYLAND και Masterclass από τον συν-σκηνοθέτη της ταινίας Ljubomir Stefanov

Q&A με τους συντελεστές των ταινιών μετά από κάθε προβολή

Το TV spot του Φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=khTrCstpAh4

To Rspot του Φεστιβάλ:  https://www.youtube.com/watch?v=z_FtN3Iu0hw

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

 Πέμπτη 12/10 από τις 20:15 – 22:00   

Στη συμβολή του Λάκη Παπαστάθη στην εξέλιξη της γλώσσας του ελληνικού ντοκιμαντέρ, αλλά και στη Σινετίκ ως χώρο δημιουργίας και ανάδειξης σημαντικών νέων ντοκιμαντεριστών θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες συνεργάτες του Παρασκηνίου, Ηλίας Γιαννακάκης,  Κατερίνα Ευαγγελάκου και Εύα Στεφανή. Συντονίζει  ο Άγγελος Κοβότσος, επίσης συνεργάτης του Παρασκηνίου.

 

Επίσημοι προσκεκλημένοι: η Υβόννη Μαλτέζου και ο Αργύρης Παπαστάθης.

 

Θα προβληθούν:

  • «Μια ταινία του Λάκη Παπαστάθη για τη Αλίκη Βουγιουκλάκη» (23’) 1976. Ένα από τα πρώτα «Παρασκήνια» το 1976. Μια ανατρεπτική για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης εκπομπή.
  • Η πρώτη ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Γράμματα από την Αμερική» 1972 (19’).
  • Αποσπάσματα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Ντοκιμαντέρ στο πέρασμα του χρόνου – Γράμματα από την Αμερική» με τον ίδιο το Λάκη Παπαστάθη να μιλάει για τα «Γράμματα από την Αμερική».

 

 

7ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με θέμα:

 «Από την αρχική ιδέα έως το Trailer και το Teaser.

 Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προσέλκυση του κοινού».

21-22 και 28-29 Οκτωβρίου, Σχολή Σταυράκου

Στο πλαίσιο της φετινής 8ης διοργάνωσης ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα υλοποιήσει ένα τετραήμερο Εργαστήριο το οποίο θα απευθύνεται σε νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς ντοκιμαντέρ, των οποίων η πρόταση βρίσκεται σε ένα ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας.

Ως επίσημος καλεσμένος της ΕΕΝ και ειδικός εισηγητής, ο  γνωστός expert Tue Steen Müllerθα βρίσκεται στην Αθήνα  και θα παραδώσει στους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου το Σάββατο 21/10  Masterclass με θέμα : «Η σχέση του προσωπικού οράματος με τους κανόνες που επιβάλλει η αγορά»

 

Εισηγητές Εργαστηρίου:

Χρόνης Θεοχάρης μοντέρ / σκηνοθέτης (δημιουργία trailer – teaser), Χρήστος Καρακέπελης σκηνοθέτης / διδάσκων στη Σχολή Σταυράκου (treatment / σύνοψη / σκηνοθετική προσέγγιση), Αντώνης Τολάκης σκηνοθέτης / παραγωγός / διευθυντής σπουδών στη σχολή Σταυράκου (treatment / σύνοψη / σκηνοθετική προσέγγιση), Δήμητρα Κουζή παραγωγός σκηνοθέτης (στρατηγική προσέγγισης κοινού), Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτις – Γεωργία Τσισμετζόγλου, μοντέζ  (δημιουργία trailer – teaser).

Συντονιστής ο Άγγελος Κοβότσος.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10 ΩΡΑ 12.00- 14.00 ,   ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

***O Tue Steen Müllerθα παραδώσει ένα επιπλέον  masterclass για όλους τους ενδιαφερόμενους ντοκιμαντερίστες με θέμα:

Γιατί αγαπάμε τα ντοκιμαντέρ;

Τα ντοκιμαντέρ υπάρχουν παντού σήμερα  σε φεστιβάλ, στην τηλεόραση, σε πλατφόρμες on demand. Γιατί; Επειδή εμείς, οι θεατές, τα αγαπάμε, μας κινούν την περιέργεια, μας συγκινούν, μας προβληματίζουν και μας αγγίζουν. Μας μιλάνε για τον κόσμο μας, με τρόπους σοβαρούς, αλλά και με χιούμορ.

 

Μία ομιλία του ειδήμονα των ντοκιμαντέρ, Tue Steen Muller, που συνοδεύεται από αποσπάσματα αξιόλογων ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών που θα μας εμπνεύσει!

 

Με την συνεργασία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 8Ο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ  ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 7ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Από την αρχική ιδέα έως το Trailer και το Teaser

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος , Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Στάση Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.

 

 

Η δράση ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ πραγματοποιείται  
υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη       
του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Stelios Kerasidis “White As Snow”

Stelios Kerasidis “White As Snow”   Μια μελωδία ‘λευκή’ και διάφανη. Βγαλμένη μέσα από την καθαρή παιδική ψυχή. Συγκινητική και εύθραυστη. Ένα ακόμη μικρό μουσικό

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven   Το θρυλικό συγκρότημα του Λευτέρη Πλιάτσικα, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του και οι ΟΝΑΡ έχουν

Ο Παύλος Παυλίδης live στο FLOYD!

Ο Παύλος Παυλίδης, μαζί με μια ανανεωμένη ομάδα σπουδαίων μουσικών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Floyd Live Venue, το Σάββατο 13 Απριλίου, σε μια διαφορετική συναυλιακή εμπειρία