Γιουτζήν Τσάπλιν (Eugene Chaplin), γιος του Τσάρλι Τσάπλιν στο Μέγαρο

CHAPLIN PIANISSIMO

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

18:30 & 21:00

 

Ο Γιουτζήν Τσάπλιν (Eugene Chaplin), γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, αφηγείται την ιστορία του πατέρα του και μεταφέρει στους θεατές την πιο άγνωστη πτυχή του: αυτή του συνθέτη.

Μια μουσική αφήγηση βαθιά συγκινητική μέσα από αναμνήσεις και ανέκδοτες ιστορίες που σχετίζονται με την κινηματογραφική κληρονομιά του Τσάρλι Τσάπλιν αναδεικνύοντας τη σημασία της μουσικής στις ταινίες του.

Ο Zαν-Πασκάλ Μπεντύς (Jean-Pascal Beintus) και ο Συλβάν Μοριζέ (Sylvain Morizet), δύο από τους καλύτερους ενορχηστρωτές και διασκευαστές στον κόσμο του κινηματογράφου, τον πλαισιώνουν μουσικά στο πιάνο.

Οι δύο αυτοί μουσικοί αποτίουν φόρο τιμής στον Τσάπλιν μένοντας πιστοί στον ήχο του και μεταγράφοντας τις πιο διάσημες παρτιτούρες του σε σουίτες για δύο πιάνα.

Μέσα από την προβολή εικόνων της καριέρας και της ζωής του, και υπό τον ήχο των δύο πιάνων, οι θεατές ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης για να βιώσουν την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν.

Chaplin Pianissimo

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Προπώληση

https://www.megaron.gr/event/chaplin-pianissimo/

Ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Γιουτζήν Τσάπλιν, έρχεται στην Ελλάδα για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα του με όχημα τις συγκλονιστικές μουσικές του, την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις. Ένα μοναδικό και συγκινητικό ταξίδι στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης μέσα από την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και μόνο για 2 παραστάσεις, στις 18.30 και στις 21.00. Εξασφαλίστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.megaron.gr/event/chaplin-pianissimo.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ DANGEROUS ANIMALS

Η ταινία τρόμου Επικίνδυνα Πλάσματα (Dangerous Animals) του Σον Μπερν είχε την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στο Directors’ Fortnight του 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.   10

ΝΤΡΟΠΗ του Μπέργκμαν της WEIRDWAVΕ

ΝΤΡΟΠΗ Μια σπουδή της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε περίοδο πολέμου. Η πιο πολιτική ταινία του Μπέργκμαν                                    Από 29 Μαΐου στα θερινά   Αυτό το καλοκαίρι

Ανεξάρτητα Κράτη | 2ος χρόνος

Ανεξάρτητα Κράτη  των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργου Παλούμπη Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης 2ος χρόνος Στο Θέατρο Χώρα από 5 Οκτωβρίου! Το δημοσιογραφικό δράμα Ανεξάρτητα Κράτη, που