Γιώργος Λόξας – Έχει έρθει η ώρα να βγει μπροστά και η γενιά μου.

Σας καλώς ορίζουμε στο Fulltime.gr

 

  1. Με αφορμή την παράσταση «Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» στην οποία συμμετέχετε και ανεβαίνει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», θα θέλαμε δύο λόγια για τον ρόλο σας.

 

Ο ρόλος μου στην παράσταση της Κοντέσσας Βαλέραινας είναι σύντομος αλλά καταλυτικός. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο τραγουδιστής γείτονας. Μετά από μια ερωτική του απογοήτευση, τραγουδάει ένα τραγούδι που συγκινεί τη Βαλέραινα. Αυτή η συνάντηση είναι η αφορμή να πάρει η Κοντέσσα τη σημαντική απόφαση του έργου.

 

  1. Πώς είναι η εμπειρία δίπλα στη Νένα Μεντή;

Έχω την τύχη να συνεργάζομαι δεύτερη φορά με τη Νένα Μεντή. Η πρώτη ήταν στην παράσταση για τη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη, σε κείμενο και σκηνοθεσία του βραβευμένου Πέτρου Ζούλια. Εκεί παίξαμε δυο χειμώνες με τεράστια επιτυχία. Φέτος και οι δυο τους άνοιξαν ξανά την αγκαλιά τους και με υποδέχθηκαν. Η Νένα είναι απόλαυση. Μάθημα ζωής, αυθεντικότητας και χιούμορ. Κάθομαι στο παρασκήνιο την ώρα της παράστασης και τη μελετάω!

 

  1. Είστε πολύ νέος, πώς βλέπετε αυτό το έργο σήμερα;

Ως ένα κλασικό ελληνικό κείμενο, αντάξιο πολλών ξένων. Μου άρεσε ακόμα περισσότερο όταν έμαθα πως ο ίδιος ο Ξενόπουλος διασκεύασε το διήγημά του σε θεατρικό έργο! Με ενδιαφέρει αυτή η μορφή συγγραφής. Η διασκευή εννοώ.

4.Εσείς θα κρατούσατε ένα τέτοιο μυστικό, θα δίνατε έναν τέτοιο όρκο; Στην εποχή μας;

Νομίζω πως στην εποχή μας ίσως να μην έπαιρνα κάποιο όρκο. Αλλά σκέφτομαι πως όταν δίνεις μια υπόσχεση, για παράδειγμα στον εαυτό σου, είναι κάπως το ίδιο. Με τα ιδανικά και τις αξίες σου έρχεσαι πάλι σε επαφή. Ή σε κόντρα.

 

5.Πείτε μας δυο λόγια για εσάς, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Έχω σπουδάσει υποκριτική στο θέατρο Τέχνης, δουλεύω στο θέατρο από το 2017. Λατρεύω τα ταξίδια, τους φίλους μου και τη δουλειά μου! Ε, τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε ελπίζω στη σκηνή!

 

  1. Πού μεγαλώσετε; Και πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Μεγάλωσα στην Αθήνα, αν και η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τη Ζάκυνθο και της μητέρας μου από τα Χανιά. Εκεί πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας. Είχα το προνόμιο να ζήσω ωραία παιδικά χρόνια!

 

  1. Πότε αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Όταν ήμουν 4 χρόνων. Στη σχολική γιορτή του προ-νήπιου, μόλις κατέβηκα από τη σκηνή ανακοίνωσα στη θεία μου ότι θα γίνω ηθοποιός. Τόσο σίγουρος!!!

 

  1. Ποιο ήταν το ίνδαλμά σας;

Δεν είχα ένα συγκεκριμένο. Συνήθως οι άνθρωποι της ζωής μου που έχουν ζεστά μάτια.

 

  1. Με ποιους θα θέλετε να συνεργαστείτε;

Ποιόν να πω πρώτο; Υπάρχουν τόσοι πολλοί χαρισματικοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Θέλω να γνωρίσω τους ανθρώπους που θα μοιραστούμε κοινούς στόχους, και θα δώσει ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του από το πόστο του. Πάντα μάθαινα από τους μεγαλύτερους. Έχει έρθει η ώρα να βγει μπροστά και η γενιά μου.

 

10.Ποιος είναι ο ρόλος που αγαπάτε πολύ και θέλετε να παίξετε;

Θέλω πολύ να παίξω ξανά τον αφηγητή της ιστορίας στην παράσταση του Ερωτόκριτου. Ένας ρόλος που λάτρεψα στο παιδικό θέατρο και αρνούμαι να αποχωριστώ!

 

  1. Τι ονειρεύεστε επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

Στο μέλλον θα ήθελα να συνεχίσω τα ωραία ταξίδια και σε περιοχές αλλά και σε εμπειρίες. Να γνωρίσω ακόμα περισσότερο κόσμο και να συμπορευτούμε.

 

  1. Κλείνοντας θα θέλαμε μια ατάκα από το έργο που σας έχει μείνει…

«Ο άθρωπος τον άθρωπο πρέπει να τον πονεί και να τον αγαπά. Χωρίς συμφέρο.»

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»   Το νέο τραγούδι του Χρίστου Στυλιανού και της Ελένης Ζιώγα με την ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα, για τη σειρά

«Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Μανώλης Φάμελλος   «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια» Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ με τίτλο «Με Ελαφριά Καρδιά», ο Μανώλης Φάμελλος μας

PIANO CITY ATHENS 2024

PIANO CITY ATHENS 2024 ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ!  16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΪΟΥ 2024